Taart van de Week voor Pesse Energie Neutraal: 'De juiste isolatie is goed voor energiebesparing'

Taart voor de organisatie van Pesse Energie Neutraal. Bert Buiten (links) en Bert Willigenburg nemen de taart in ontvangst. Foto: André Weima

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is deze week naar de organisatie van Pesse Energie Neutraal (PEN) gegaan. Bert Buiten, een van de drie personen die warmtescans verzorgen, en voorzitter Bert Willigenburg namen de taart namens de organisatie in ontvangst.

Pesse Energie Neutraal heeft als organisatie ervoor gezorgd dat inwoners van Pesse, Stuifzand en Fluitenberg de komende maanden een gratis warmtescan kunnen krijgen van hun woning. Op deze manier kunnen inwoners van deze dorpen inzien waar hun huis goed is geïsoleerd en waar warmte weglekt. „We geven uitleg en advies over isolatie en verbeteringsmogelijkheden.” Twee jaar geleden hebben vrijwilligers van PEN ook warmtescans uitgevoerd.

Nu is de organisatie zelf in het bezit van twee apparaten om de scans mee te maken. Op een warmtescan kan er aan de hand van de kleur- verschillen aangegeven worden welke delen van een huis de meeste warmte uitstralen. Goede isolatie houdt de warmte binnenshuis. Daardoor zullen goed geïsoleerde plekken een andere kleur hebben dan plekken waar juist veel warmte verloren gaat.

Maar dit is niet het enige wat PEN doet. „Als PEN hebben we afspraken gemaakt om te participeren in het zonnepark aan de Kerkweg en er is een energiecoöperatie opgericht. We zoeken daarvoor nog leden en ook mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten.”

Nieuws

menu