Taart van de Week voor Dorpsregisseur Jacomijn de Jong

Taart voor Jacomijn de Jong, de dorpsregisseur Hollandscheveld. Foto: Andre Weima Fotografie

De Taart van de Week, aangeboden door Bakkerij Mulder, is deze week voor Jacomijn de Jong dorpsregisseur in Hollandscheveld. Haar werk in het dorp wordt dusdanig gewaardeerd dat een bewoner haar nomineerde voor deze lekkernij. „Jacomijn doet zo veel voor de gemeenschap”, vertelde zij.

Jacomijn de Jong werkt vanuit dorpscentrum ’t Anker en is werkzaam voor dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt. En verbinden daar is ze goed in. Afgelopen periode was de dorpsregisseur bijvoorbeeld diegene die gedoneerde boodschappenpakketten van supermarkt Plus uitdeelde in het dorp. Deze pakketten konden worden gespaard met zegeltjes van de supermarkt. Wie niet zelf zijn pakket wilde, of zegeltjes over had, kon deze doneren.

Zo zijn 69 pakketten in het dorp extra uitgedeeld. Alleen Jacomijn weet wie deze het beste kon gebruiken. „Die actie is nu voorbij. Binnenkort gaan we ook weer aan de slag met de kanskaarten. Wel in een andere vorm als vorige keer. We gaan nu niet meer bij iedereen langs. Maar we willen wel kijken of we weer dorpelingen kunnen helpen zodat zij de financiële ondersteuning krijgen waarop zij recht hebben. Verder start eind april het buurt-restaurant in woonzorgcentrum Beatrix weer en hebben we vier keer per week de koffie-ochtenden in ‘t Anker.”

En tijdens de koffieochtend van dinsdag was er ook gebak bij de koffie. Jacomijn lacht: „Ik kan natuurlijk geen hele taart in mijn eentje opeten.”

Nieuws

menu