Taart van de Week voor Burning Heart

De Taart van de Week wordt in ontvangst genomen door een aantal bestuursleden van de stichting Burning Heart. Foto: André Weima

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor de stichting Burning Heart. Deze organisatie hield tien jaar achtereen het succesvolle evenement Meer van Galilea, maar door corona kon dat al twee keer achtereen geen doorgang vinden.

De stichting gooit het nu eerst over een andere boeg. Vrijdag 24 september vindt voor de eerste keer Kerk van Jezus plaats. Het decor hiervoor is niet recreatiegebied Schoonhoven, maar de Brink in Hollandscheveld. Bezoekers kunnen die avond kennismaken met het levensbrengende evangelie, zo is het doel. Geen duizenden bezoekers zijn welkom, zoals bij het Meer van Galilea, maar maximaal 300 personen.

Het Meer van Galilea staat nog steeds in de ijskast. Zoveel bezoekers, dat kan simpelweg niet meer. Het geloof is echter te belangrijk om de handdoek in de ring te gooien, vindt de stichting. Daarom komt zij met de nieuwe activiteit Kerk van Jezus. Kleiner, minder mensen en wat meer verdieping, maar nog altijd staat de boodschap van God centraal.

Vrijdag 24 september vanaf 18.45 uur is het terrein open en rond 23.00 uur wordt afgerond. Bezoekers dienen zich van tevoren op te geven, zodat de organisatie groepen kan maken die onder leiding van een ‘gids’ over het terrein gaan.

Vijf plekken

Er zijn vijf plekken waar muziek, sprekers of andere zaken over het geloof te doen of te beleven zijn. Op die manier verspreidt de organisatie de bezoekers. Anders dan het Meer van Galilea, wat gratis was, wordt bij de Kerk van Jezus een entreeprijs van 7,50 euro per persoon gehanteerd. Hier staan wel drie consumpties tegenover. Het geld is nodig voor de organisatie, maar het is vooral ook een hulpmiddel om bij de entree bezoekers exact te kunnen tellen.

De stichting Burning Heart is opgericht in 2009 door enkele inwoners uit Hollandscheveld. Het doel: aan jongeren het Vuur, het evangelie overbrengen.

Nieuws

menu