Taart tussen de dahlia's

Vrijwilligers van de Siertuinvereniging Elim helpen op de dahliavelden in het dorp. Foto: Gerrit Boer Fotografie

Schoffelen op de dahliavelden aan in Elim en bij de koffie een lekker stukje taart. De vrijwilligers die wekelijks de handen uit de mouwen steken om het onkruid op de dahliavelden van Elim in toom te houden zeiden daar gisteren geen nee tegen. Zij werden verrast met de Taart van de week van Bakkerij Mulder.

Elke week op dinsdag komen er vijftien tot twintig vrijwilligers helpen met schoffelen op de velden. „Vele handen maken licht werk”, stelt Klaasje Guichelaar van de siertuinvereniging Elim die dit jaar 50 jaar bestaat.” De verschillende corso’s in de omgeving leveren elkaar voor hun praalwagens dahlia’s. Binnenkort is ook al de eerste pluk voor een corso in de omgeving. „Nu al worden steeds de bloemknoppen weggehaald zodat er nieuwe bloemen blijven komen. Het plukken voor een bloemencorso gebeurt meestal op een donderdag.”

Ook in het jubileumjaar 2022 wordt in het dorp zelf ook weer een bloemencorso gehouden: zoals altijd in september. Dit jaar is de optocht op zaterdag 10 september vanaf 14.00 uur.

Nieuws

menu