Taalhuis Hoogeveen heeft kwaliteit op orde

Het Taalhuis is blij met de certificering. Foto Bibliotheek Hoogeveen

Het taalhuis Hoogeveen heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

Taalhuis Hoogeveen scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Taalhuis Hoogeveen de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Taalsamenwerking

„Het is ontzettend fijn om met een positieve certificeringsuitkomst de komende vier jaar in te gaan”, aldus Annet Hofstra, coördinator Taalhuis Hoogeveen. „Onze taalsamenwerking functioneert goed en is tijdens de certificering zelfs verstevigd. Het betekent dat nog meer mensen in Hoogeveen adequate taalhulp kunnen krijgen en zich zo verder kunnen ontwikkelen in hun dagelijks leven en werk.”

Volgens de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal is het Taalhuis Hoogeveen toekomstbestendig. Er is waardering van de gemeente en commitment van de samenwerkingspartners. Ook weten taalvragers de weg te vinden naar het Taalhuis.

Nieuws

menu