TVM foundation steunt hospice in Hoogeveen met geldbedrag voor renovatie

Maarten Steenbergen en Eddie Seinen bij de uitreiking van de cheque. Foto: Gerlinde schrijver

De TVM foundation heeft de Stichting Hospice Hoogeveen een cheque overhandigd van 3500 euro. Het hospice kan mede door het geldbedrag de gastenkamers een update geven.

Stichting Hospice Hoogeveen beschikt over verschillende gastenkamers waar mensen in de laatste fase van hun leven in alle rust en geborgenheid kunnen verblijven. Maarten Steenbergen, vrijwilliger bij de stichting en werknemer bij TVM verzekeringen, reikte de cheque uit aan bestuursvoorzitter Eddy Seinen.

15-jarig bestaan

Het hospice bestond vorig jaar 15 jaar. Een mijlpaal, maar tegelijkertijd het moment om de gastenkamers aan te passen en te herinrichten aan de wensen van deze tijd. Een deel van de inrichting is nodig toe aan vervanging of vernieuwing. De kamers moeten vooral praktischer worden ingedeeld, zonder dat de huiselijke sfeer verdwijnt.

In deze plannen worden zaken zoals een marmoleumvloer, verlichting met dimfunctie, een smart-tv, een aanpassing van de badkamer en nieuw meubilair benoemd. Met deze make-over biedt het hospice weer een warm welkom en bijna-thuissfeer voor mensen die te midden van hun vrienden en familie hun laatste levensdagen doorbrengen.

Mede door de gift van de TVM foundation is het mogelijk om nieuwe Smart TV’s en audio apparatuur voor de vier gastenkamers en de huiskamer aan te schaffen.

Nieuws

menu