THHD in Hoogeveen houdt gespreksavonden voor jonge mensen die kanker hebben (gehad)

Het Toon Hermans Huis in het Klooster in Hoogeveen. Foto: Andre Weima Fotografie

Het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen houdt vanaf februari een aantal informatie- cq. gespreksavonden voor jonge mensen die kanker hebben of hebben gehad.

Je bent jong en krijgt plots de diagnose kanker. Dan staat ineens het leven op z’n kop. Ook de mensen om je heen krijgen een flinke dreun. De confrontatie met een ziekte die alle aandacht opeist, is heftig. Na de behandelingen werkt het lijf niet altijd mee. Vaak is de energie verdwenen. Er zijn veel jonge vrouwen en mannen die zo’n periode hebben doorgemaakt en worstelen met het hebben (gehad) van kanker. Velen zijn er bovenop gekomen en staan weer sterk in het leven.

Laagdrempelig

Jaarlijks krijgen 3900 jongvolwassenen tussen de 18 en 39 jaar te horen dat ze kanker hebben. Het Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) aan de Brinkstraat in Hoogeveen organiseert specifiek voor deze jonge mensen een aantal informatie- cq. gespreksavonden. Op een laagdrempelige manier gaan de deelnemers met elkaar in gesprek, delen hun ervaringen, steunen elkaar in het weer oppakken van het eigen leven. ,,Hoe pak je je werk of studie weer op, wat vertel je aan je vrienden en mensen om je heen? Hoe krijg je die veerkracht en het vertrouwen terug? Vragen die specifiek voor jongvolwassenen van groot belang zijn in een abnormale situatie”, vertelt een woordvoerder van het THHD. Wie zich hierin herkent is dinsdag 15 februari van 19.30 tot 21.30 uur welkom in het THHD aan de Brinkstraat 5 (gebouw Het Klooster). Iedereen is welkom.

Nieuws

menu