Susan Houbraken bezoekt zwemmers Nijstad in Hoogeveen in kader van 'Frisse Duik Rondje Nederland'

Susan Houbraken komt 'koudwaterzwemmen' in Nijstad.

Susan Houbraken komt 'koudwaterzwemmen' in Nijstad. Foto: André Weima Fotografie

Zwemmen doe je in de zomer in buitenwater en in de winter in het zwembad, zo niet de zwemmers die bij Paviljoen Nijstad zwemmen, die het hele jaar door wekelijks een frisse duik nemen in de plas aan de Koedijk. Zondag bevond zich een bijzondere gast tussen de koudwaterzwemmers. De groep kreeg bezoek van Susan Houbraken, bekend van frisseduik.nl.

Susan is een zwemmer die eveneens het hele jaar door in buitenwater zwemt en daar ook over heeft gepubliceerd. Tevens is ze regelmatig te zien in verschillende tijdschriften, tv-programma’s als Man bijt hond en zelfs in televisiereclames.

„We hebben plezierig gezwommen met elkaar, ondanks de wat mindere temperaturen en de regen”, blikt een van de zwemmers terug.

Het zwemmen met Susan vond plaats in het kader van ‘Frisse Duik Rondje Nederland’ en het was inderdaad een rondje Nederland. Zwemmers uit Wassenaar, Almere, Tiel, Veendam, Nieuw Weerdinge, Hoogeveen en Zuidwolde kwamen zwemmen bij Nijstad. „Een geweldig mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.”