Studenten van Alfa-college in Hoogeveen gaan aan de slag met computers die zo groot zijn als een creditcard. Raspberry Pi’s worden geschonken door Unigarant

Paulien Smit van Unigarant (links) overhandigt de computers aan het Alfa-college Foto: Alfa-college

Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen kregen afgelopen week een mooie verrassing. Unigarant Verzekeringen schonk raspberry Pi’s, computers ter grootte van een creditcard. Hiermee kunnen de studenten hun programmeer-skills verder ontwikkelen.

Paulien Smit van het Hoogeveense bedrijf bracht een bezoekje om de raspberry Pi’s en alle benodigde onderdelen te overhandigen. Docenten Bert Knorren, Karl Vis en Freek Slomp namen deze, samen met student Minas Abeer in ontvangst. ‘We zijn heel blij met deze grote schenking van Unigarant. We kunnen deze micro controllers heel goed gebruiken tijdens de lessen’, vertelt docent Bert Knorren in een persbericht.

Applicatieontwikkeling

Minas Abeer is eerstejaars student software developer en wist op jonge leeftijd al dat hij iets met applicatieontwikkeling wilde gaan doen. ‘Ik wil mij steeds meer gaan verdiepen op dit vlak en wil later data scientist worden bij een groot internationaal bedrijf. Met het materiaal van Unigarant kan ik ervaring opdoen’.

Unigarant had de mini-computers over en zocht er een mooie bestemming voor.

Nieuws

menu