Studenten Evelien Schreuder en Gera Kamps scheuren als Max Verstappen door het schooljaar. Beiden studeren cum laude af als apothekersassistent aan het Alfa-college in Hoogeveen.

Studenten Apothekersassistent Gera en Evelien com laude afgestudeerd. Foto: Alfa-college

Evelien Schreuder en Gera Kamps zijn cum laude geslaagd voor hun opleiding Apothekersassistent.

Beide studenten hebben de opleiding versneld gevolgd en ook nog eens in de coronatijd. ‘Hierdoor hebben ze de opleiding grotendeels online moeten volgen, wat uiteraard niet makkelijk is bij een praktijkopleiding. Des te bijzonder dat ze cum laude zijn geslaagd.’

Docenten Mike Emmen en Louise Knijnenburg zijn meer dan trots op de beide studenten. ‘Evelien en Gera zijn leergierig en beschikken over doorzettingsvermogen. Ze zijn beiden de Max Verstappen van het schooljaar!”

Student Evelien gaat haar rugzak verder vullen. Evelien (22) heeft de BOL-opleiding gevolgd, waarbij ze school combineert met stageperiodes. Ze was enorm verrast met dit grote nieuws: ‘Geweldig! Ik wist niet dat je op het mbo ook cum laude kon slagen!’ In de verdere toekomst wilt ze graag verder leren, wellicht ook in andere richting.

Werken, leren én gezin

Gera (49) heeft de opleiding in de BBL-variant gevolgd. Ze ging één dag in de week naar school en was de andere dagen aan het werk in een apotheek. Naast haar opleiding heeft ze ook nog een gezin en een veehouderij te onderhouden én ook nog een baan bij de drogist. Ook Gera had dit nieuws totaal niet zien komen. ‘Wat fantastisch! Ik wist wel dat ik goede cijfers haalde, maar niet dat ik een cum laude was geslaagd. Daar ben ik echt super blij mee!’ In de toekomst wil Gera ook graag verder leren en zich gaan specialiseren in Fysiologie.

Complimenten voor het docententeam

Beide studenten bedankten het docententeam en hun coaches voor de goede begeleiding tijdens hun versnelde opleiding in de coronatijd. Gera: ‘Complimenten, hoe jullie het lesgeven hebben opgepakt in coronatijd!’

Nieuws

menu