Studenten Alfa-college ontvangen wereldwijd erkend Goethe-certificaat

Studenten ontvangen Goethe-certificaat.

Studenten ontvangen Goethe-certificaat. Foto: Alfa-college

Feest op het Alfa-college in Hoogeveen. Ruim 30 studenten ontvingen dinsdag 5 juli het internationaal erkende Goethe-certificaat voor de Duitse taal.

Docenten Ieteke Schoonbeek en Mandy Sahetapy zijn meer dan trots op de studenten die de Duitse taal als keuzedeel van hun opleiding hebben gekozen. „Ze hebben het allemaal goed gedaan met mooie resultaten voor zowel de schrijf- als de spreekvaardigheid. Het zal ze zeker van pas komen, omdat juist in deze regio en het noordelijke deel van Nederland het Duits veelvuldig gesproken wordt.”

Studenten van economische, commerciële en zorgopleidingen volgden het keuzedeel. Waaronder Tim Jansen (17). Hij ontvangt binnenkort zijn diploma Junior accountmanager (B2hbo), één van de opleidingen van de Business School. Het Goethe-certificaat is een waardevolle aanvulling op zijn diploma. „Ik had de keuze al gemaakt om voor internationaal te gaan. Ik had eerst Spaans gekozen en daarnaast ook Engels en uiteindelijk ook Duits. Ik dacht dat het lastig zou zijn, maar het is mij erg meegevallen. Ik ben ook zeker te spreken over de begeleiding van de docenten. Ik weet zeker dat de vreemde talen in de toekomst zeker goed van pas gaan komen.”

Het Alfa-college staat voor de uitreiking van de certificaten niet alleen in verbinding met het Goethe-Instituut, maar is eveneens aan het Rijnland-Instituut en de werkgroep Duits in de beroepscontext gelieerd. Cigdem Zantingh van het Rijnland Instituut is verheugd met deze goede samenwerking en eert de studenten die het certificaat in ontvangst hebben genomen. „Het doet me goed dat de studenten zich er steeds meer bewust van zijn, dat de Duitse taal een grote speler gaat worden op de internationale arbeidsmarkt.”