Studenten Alfa-college in Hoogeveen ontvangen Cambridge Certificaat

Studenten van het Alfa-college ontvangen Cambridge certificaat.

Studenten van het Alfa-college ontvangen Cambridge certificaat. Foto: Alfa-college

Een groep van twintig studenten van het Alfa-college in Hoogeveen ontving maandag het certificaat Cambridge English. Het Cambridge-certificaat wordt wereldwijd erkend bij hogescholen, universiteiten en internationale bedrijven.

Het liep dit jaar flink anders voor de Cambridge-studenten. Waar normaal gesproken een excursie naar Ierland en een bezoek aan Tea Time in Echten staat gepland werd het dit jaar vooral veel Engels leren via de online lessen. Desondanks hebben de studenten hard gewerkt en hoge scores behaald. De deelnemende studenten kregen daarom tijdens de uitreiking van hun certificaten lovende woorden van opleidingsmanager Winfred Voorstok en docent Marinke de Jong.

Gedurende het schooljaar zijn de studenten klaargestoomd voor het tweedaags examen op het Britse consulaat in Utrecht. De meeste studenten hebben het examen op B2-niveau afgesloten, waaronder ook een paar studenten zijn uitgestroomd op niveau C1. Docent Marinke de Jong is trots op haar studenten: „Het is echt een prestatie. Wij mogen trots zijn op zoveel talent.”

Het is het zevende jaar op rij dat het Alfa-college als Cambridge Preparation Centre de lessen Cambridge aanbiedt. Het excellentieprogramma Cambridge is voor iedereen die Engels tot een hoger niveau wil brengen. Binnenkort starten twee nieuwe groepen met Cambridge English op onze locatie in Hoogeveen.