Studenten Alfa-college in Hoogeveen gaan helpen met controle coronatoegangsbewijs

Ook dit weekend vinden weer controles van het coronatoegangsbewijs plaats. Dit keer gaan bij een aantal sportclubs studenten van het Alfa-college helpen.

Bij de voetbalclubs vv Hollandscheveld, ZZVV en vv Ruinen gaan studenten van de opleiding Veiligheid aan het Alfa-college in Hoogeveen dit weekend assisteren met het controleren van het coronatoegangsbewijs. Het onderwijs ondersteunt op deze manier de sportverenigingen om de regels te handhaven.

Met weer een sportweekend voor de deur gelden in heel Drenthe opnieuw strenge regels voor iedereen van 18 jaar en ouder voor het betreden van binnensportlocaties, maar ook sportkantines en kleedkamers. Alleen diegenen die beroepsmatig of vrijwillig een functie vervullen, zijn zonder coronatoegangsbewijs welkom. Ook is publiek dit weekend weer niet welkom bij wedstrijden en trainingen in zowel de amateur- als profsport.

Verzoeken om steun

Maandag 15 november eindigde de mogelijkheid voor horecabedrijven, sportverenigingen en buurthuizen om in aanmerking te komen voor een bijdrage voor de controle van het coronatoegangsbewijs. In de gemeente Hoogeveen hebben 41 horecabedrijven, 17 sportverenigingen en 7 dorpshuizen een aanvraag voor steun ingediend. In gemeente De Wolden gaat het om 14 horecaondernemers, 8 sportverenigingen en 7 dorpshuizen.

Nieuws

menu