Stroopwafelactie voor Stichting Hoogeveensche Vakantieweek: 'Door de stijgende kosten van verblijf en voedsel zijn we afhankelijk van donaties'

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Het bestuur van Stichting Hoogeveensche Vakantieweek houdt al meer dan vijftig jaar, eenmaal per jaar, een vakantieweek voor mensen of kinderen met een lichamelijke beperking.

Naast het verwerken van de aanmeldingen en het werven van vrijwilligers, draagt het bestuur ook de zorg voor de financiële afwikkeling. De deelnemers aan de vakantieweek betalen een deel zelf en de rest wordt door de stichting toegevoegd. Dit kan vanuit de opbrengt van giften en de jaarlijkse stroopwafelactie in Hoogeveen en omliggende dorpen.

Afname van vrijwilligers

De laatste jaren is het voor het bestuur zwaar om het financiële deel rond te krijgen. De prijzen van het verblijf zijn sterk gestegen en de pandemie maakte het dat er geen inkomsten zijn gegenereerd. Het aantal vrijwilligers loopt ook sterk af. „Intern zijn we aan het zoeken hoe eventueel onze financiële situatie te verbeteren is. Diverse initiatieven zijn inmiddels gestart. Eén ervan was het aanvragen bij de belastingdienst van een ANBI-status”, stelt Teun Metselaar. „Inmiddels is ons deze status toegekend. Hiermee zijn we erg blij. Het feit dat we een ANBI status hebben, maakt het aantrekkelijk voor donateurs. Zij kunnen hun giften immers aftrekken van de inkomsten of vennootschapsbelasting.”

Donderdag gaan de vrijwilligers weer op pad in de gemeente om stroopwafels te verkopen. De vakantieweek staat dit jaar gepland van 21 tot en met 27 mei. Vanaf dit jaar kan er ook met een QR-code worden betaald. Doneren zonder het kopen van stroopwafels kan ook via het rekeningnummer NL68INGB0006314563 ter naamstelling van Stichting Hoogeveensche Vakantieweek. Meer informatie op www.hoogeveenschevakantieweek.nl