Strafzaak van man die schoot op schoonzoon in Hoogeveen opnieuw uitgesteld tot 'mogelijk eind november'

Pixabay

Hoogeveen - De 60-jarige Assenaar die vastzit omdat hij in maart zijn schoonzoon in Hoogeveen door het bovenbeen schoot, moet tot zeker eind november op de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak wachten.

Dat kwam maandag tijdens een niet inhoudelijke zitting in de rechtbank van Assen naar voren.

De man wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij toog naar de woning van zijn schoonzoon omdat zijn dochter zou worden mishandeld.

Kogel via been in meterkast

De 60-jarige Assenaar reed op de ochtend van 28 maart naar het huis van zijn schoonzoon aan de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen. Volgens zijn advocaat had de man verwacht dat zijn dochter de deur zou openen, maar het was zijn schoonzoon die in badjas in de deuropening verscheen.

De man bedacht zich niet, zette het pistool tegen het linkerbovenbeen van de Hoogevener en haalde de trekker over. De kogel doorboorde het been en belandde in de meterkast.

Daarna ging de Assenaar er vandoor. Toen hij op zijn vlucht op de Hoogeveenseweg tussen Hoogeveen en Westerbork een politieauto tegenkwam, gaf hij zich over. Hij zit nu ruim een half jaar vast.

Strafzaak nog niet volledig

Maandag werd de stand van zaken besproken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Dit, omdat nog niet alle onderzoeksresultaten binnen waren. Zo moest er nog een rapport komen van een forensisch arts over het exacte letsel van de 32-jarige schoonzoon van de Assenaar. Inmiddels is dat rapport aangeleverd.

Datum maar zeer de vraag

De voorlopige datum van de strafzaak staat nu gepland op 28 november. Maar het is zeer de vraag of die datum gehaald gaat worden. Er ontbreken nog een aantal antwoorden van een psycholoog, evenals een onderzoek naar de exacte schotafstand.

Advocaat Doornbos vroeg de rechtbank de man vrij te laten tot zijn strafzaak eind november. De Assenaar heeft de diagnose PTSS en was bezig met een traumabehandeling. Hij wil daar mee verder, maar dat kan niet in de gevangenis. ‘Zo kan hij geen stappen zetten.’

Maar de rechtbank vindt het misdrijf waarvan de man verdacht wordt te ernstig en ging niet in dat verzoek mee. De Assenaar gaf op zitting aan zich te schamen voor wat er gebeurd is. ‘Het doet mij echt heel veel pijn.’