Stil protest in Pesse

Stil protest achter verschillende ramen in Pesse.

Stil protest achter verschillende ramen in Pesse. Foto: André Weima

Wie door Pesse rijdt, kan er niet omheen: het stille protest tegen de plannen voor klimpark Green Edge en met name de daarbij behorende toren langs de A28.

Posters met daarop teksten als ‘Led-schermen in Pesse: NEE!’, ‘Stop plannen Green Edge’ en ‘Verlichte wereldbol? NEE!’ zijn onlangs tijdens een bijeenkomst van actiecomité Gien Planet uitgereikt. De inwoners van het dorp werden daarbij verzocht hun weerstand tegen de plannen zichtbaar te maken door de posters op te hangen. ,,Zo laten we zien dat het protest niet alleen van de zes mensen van het actiecomité komt”, zegt Folkert Metselaar van Gien Planet.

Menigeen heeft aan het verzoek gehoor gegeven. De posters zijn verspreid door het dorp en ook in Eursinge te zien. Metselaar: ,,Om hoeveel adressen het gaat? Dat durf ik niet te zeggen.”

Spannend

Het blijft ondertussen spannend. Het wachten is op het collegevoorstel, dat nog dit jaar wordt verwacht, en aansluitend het raadsbesluit volgend voorjaar. ,,Het is een moeizame, zware strijd die al zeker vier jaar duurt. Van zowel de wethouder als de politieke partijen hebben wij gehoord dat als er geen draagvlak in het dorp voor is, de toren er niet gaat komen, maar zekerheid hebben we nog geenszins.”