Stichting Reddende Engel en Buurthap gaan oliebollen bakken voor het goede doel

De oliebollen werden 30 en 31 december met veel liefde gebakken.

De oliebollen werden 30 en 31 december met veel liefde gebakken. Foto André Weima

Anja Engels van stichting De Reddende Engel, Patrick van Veen en De Buurthap houden vrijdag 30 en zaterdag 31 december een oliebollenactie in de Bethelkerk in Hoogeveen. Iedereen die zin heeft om in een oliebol te happen kan langskomen. De oliebollen worden niet verkocht, maar wie langskomt kan een donatie naar vermogen kwijt. De opbrengst is voor De Reddende Engel en De Buurthap.

De ingrediënten zijn ingeslagen. 99 pakken oliebollenmix en 25kg rozijnen staan klaar om omgetoverd te worden in een grote hoeveelheid oliebollen. Anja Engels, Patrick van Veen en vrijwilligers van De Buurthap staan klaar om twee dagen lang te bakken en iedereen van oliebollen te voorzien. „Het idee is afkomstig van Patrick van Veen”, vertelt Engels. „Vorig jaar hield hij deze actie bij huis voor voornamelijk familie, vrienden en buren. Dit leverde toen een bedrag van 225 euro op.”

Traditioneel oudejaarslekkernij

Dit jaar wilde Van Veen het groter aanpakken. Daarom sloeg hij de handen ineen met Engels en De Buurthap. Samen gaan ze de voorraad oliebollenmix en krenten, gedoneerd door sponsors, verwerken tot de traditionele oudejaarslekkernij. De Bethel-kerk heeft haar bijgebouw ter beschikking gesteld voor de oliebollenbakkers. „We plaatsen er een partytent van zes meter lang. We hebben inmiddels de tafeltjes en pannen bij elkaar. Hoeveel oliebollen we gaan bakken? Geen idee. Tot het beslag op is.” Ze heeft ook geen idee hoeveel mensen er langskomen. „We zien wel. Mensen die oliebollen willen komen halen kunnen een vrije gift doen, al gelang naar vermogen. En heb je echt geen geld voor een oliebol, kom langs, pak een oliebol en geniet ervan.”

Beide dagen wordt er gebakken bij de Bethel-kerk tussen 10.00 en 16.00 uur.