Stichting Ouderenwerk Hoogeveen start met een nieuwe inloopactiviteit

SOH in Het Knooppunt Foto: Mediahuis Noord

De Stichting Ouderenwerk Hoogeveen (SOH) start op vrijdag 8 april met een nieuwe vrije-inloopactiviteit in Het Knooppunt aan de Jan Dekkerstraat. In de nieuw ingerichte ‘huiskamer’ staat vanaf 14.00 uur de koffie klaar en is van alles mogelijk.

„Er is vast veel om bij te praten na zo’n twee jaar stilstand en als men wil kan er een spelletje bij worden gedaan of een partijtje gesjoeld worden”, vertelt Martin van ter Beek van SOH. Uitnodigend zegt hij: „Neem gerust je breiwerk of haakwerk mee, dat gaat immers prima samen met iets anders. Rummikub en speelkaarten zijn ook voldoende aanwezig. Nieuw zijn een paar kasten vol boeken en legpuzzels die men kan lenen of omruilen voor eigen exemplaren. Men kan elkaar tips geven welke boeken beslist gelezen moeten worden of welke puzzels veel voldoening opleveren als ze helemaal ‘af’ zijn.”

De inloopmiddag is in principe de eerste vrijdag van de maand, maar deze eerste keer dus niet. De toegang is gratis en voorlopig zijn koffie en thee voor rekening van de SOH.

Van ter Beek: „Is het een succes, dan voeren we het tempo op naar meer vrijdagmiddagen. Hoe leuk het wordt en wat er wordt gedaan hangt vooral af van de eigen inbreng van de bezoekers. Samen moeten we er een fijne middag van maken, nu het weer kan en weer mag.”

Vrijwilligers die het leuk vinden om deze middagen te begeleiden als gastheer of -dame zijn ook welkom. Zij kunnen een mailtje sturen naar soh@kpnmail.nl

Ook met de busreizen wordt weer begonnen. De eerste datum: 18 mei. Meer informatie over deze busreis volgt later.

Nieuws

menu