Stichting 'Nikita wil weer leven' houdt een sponsorloop voor de zieke 19-jarige Nikita uit Zuidwolde

De sponsorloop 50.000 stappen voor Nikita wordt op zaterdag 21 mei gelopen. Het bestuur van de stichting die de sponsorloop op heeft gezet hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen om een operatie voor de 19 jarige Nikita Heuvelman uit Zuidwolde te kunnen bekostigen.

Van links naar rechts: Simone Moes, Nieske Moes, Gera Pot, Randy Heuvelman,  Brenda Huisjes, Anja Kok

Van links naar rechts: Simone Moes, Nieske Moes, Gera Pot, Randy Heuvelman, Brenda Huisjes, Anja Kok Foto: Stichting Nikita wil weer leven

Nikita Heuvelman woont samen met haar vader, moeder en broertje Randy in Zuidwolde. Nikita is een jonge meid van 19 jaar, die in de bloei van haar leven hoort te zitten, maar de werkelijkheid is anders. Nikita ligt de hele dag in het donker op bed, zonder sociale contacten en is geheel afhankelijk van haar moeder. „Vanaf haar veertiende is Nikita al ziek en knokt al een derde van haar leven tegen de ziekte CCI/AAI. Haar bovenste nekwervels zijn instabiel waardoor er druk op de hersenstam komt te staan met alle gevolgen van dien”, vertelt haar moeder Brenda. Het is een ernstige en ook onbekende aandoening met een progressief verloop. „We maken ons grote zorgen want Nikita gaat de laatste periode hard achteruit. Zonder een levensreddende operatie zal haar situatie alleen maar verslechteren tot dit haar uiteindelijk fataal wordt.”

Onvoldoende kennis in Nederland

Nieuws

menu