Stichting Actief Samenleven organiseert een bioscoopochtend voor (financieel) kwetsbare gezinnen uit Hoogeveen

Vue Hoogeveen opent haar deuren voor de gezinnen.

Vue Hoogeveen opent haar deuren voor de gezinnen. Foto: Vue Hoogeveen

Zoals ieder jaar organiseert Stichting Actief Samenleven ook dit jaar een bioscoop evenement voor gezinnen die het financieel niet erg breed hebben. Voor één ochtend is de hele bioscoop afgehuurd om een film te kijken en te genieten van een snack in de pauze.

Vorig jaar kon het bioscoopevenement niet doorgaan door de coronapandemie, maar dit jaar is de stichting weer druk bezig geweest om het wel voor elkaar te krijgen. „We hebben in overleg met de bioscoop gekeken naar een geschikte datum voor het evenement en we kwamen uit op 11 december. Alle voorgaande jaren hebben we ons bioscoopevenement voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank en kledingbank georganiseerd met Sinterklaas als thema. Voor het eerst, ook om uit de zwartepietendiscussie te blijven, hebben we besloten om dit jaar de filmvoorstelling in het teken van de naderende kerst te stellen”, vertelt Cor Velting van Stichting Actief Samenleven.

„We organiseren dit evenement vooral voor de mensen die net overal buiten vallen. Als je naar de voedselbank moet dan wordt er gekeken naar je financiële situatie en of dit in lijn staat met of je wel of niet in aanmerking komt voor een voedselpakket. Veel gezinnen vallen net 10 euro buiten deze regelingen en hebben hier dus geen recht op. Vooral voor deze groep organiseren we deze ochtend.” Na afloop krijgen ze een goodiebag mee met dingen voor de kerst. „Een goodiebag met daarin een rollade en een kerststol. Zo kunnen ze in ieder geval een lekker stuk vlees op tafel toveren voor kerst. We krijgen deze producten allemaal gesponsord en we zijn natuurlijk de bedrijven die ons deze producten leveren erg dankbaar.”

Oliebollen en Actie Pepernoot

Daarnaast heeft Stichting Omzien Naar Elkaar (ONE) ervoor gezorgd dat er een bedrag van 500 euro is vrijgemaakt voor Stichting Actief Samenleven. Velting: „Dit geld willen we gebruiken om in de pauze 600 tot 700 oliebollen te laten bezorgen. Vue Hoogeveen biedt alle ouders een kop koffie of thee aan en alle kinderen worden getrakteerd op limonade.” Ook heeft Vue Hoogeveen onder het personeel een oproep gedaan om belangeloos te werken deze zaterdagochtend.

Kinderhulp organiseert in de maand december Actie Pepernoot. Met deze actie wil Kinderhulp ervoor zorgen dat kinderen die opgroeien in een gezin met minder financiële middelen toch een cadeautje krijgen. Samen met Kinderhulp heeft Stichting Actief Samenleven 130 codes ter beschikking gesteld. „Deze codes worden verdeeld onder de ouders van de kinderen die 11 december naar de bioscoop komen. Elke code staat voor 25 euro en is te besteden op de website van V&D. Zo kunnen ouders toch nog een extra cadeau voor de kerstdagen inslaan.”

Aanmelden

Vanaf 25 november kunnen gezinnen die graag bij dit bioscoopevenement willen zijn, zich opgeven via www.actiefsamenleven.nl