Stichting Actief Samenleven bezorgt kinderen dagje dolle pret

Dagje uit naar Slagharen. Foto: Stichting Actief Samenleven

Twee dubbeldekkers vol kinderen gingen vorige week donderdag vanuit Hoogeveen naar Slagharen. Stichting Actief Samenleven uit Pesse had dit dagje uit voor kinderen uit gezinnen die het financieel niet zo breed hebben, georganiseerd. „Het was weer een groot succes”, blikt Cor Velting terug.

Aanvankelijk kwamen de aanmeldingen voortvarend binnen maar zo snel als andere jaren ging het niet. Te warm, foute timing? „Een goede reden hebben we niet gevonden. Uiteindelijk zaten toch de twee dubbeldekker bussen vol met zelfs nog gezinnen op de wachtlijst.”

„Toen we om 8.30 het Stationsplein opreden zaten de eerste gezinnen al te wachten, terwijl we pas om 9.45 zouden vertrekken”, zegt Cor Velting van de stichting. Medebestuurslid Fenna Hilgen: „Ieder jaar rouleren we van bestemming voor het jaarlijkse dagje uit en dit jaar was de keuze gevallen op Attractiepark Slagharen“. Dit jaar had Stichting Actief Samenleven het geluk dat Nationaal Fonds Kinderhulp maar liefst 190 toegangskaarten met een gratis snackmenu beschikbaar stelde. De verdere kosten zoals de huur van twee dubbeldekkerbussen van Lanting Reizen is dit jaar mede gefinancierd door C & W de Boer stichting, een stichting die is opgericht nadat het echtpaar Cornelia en Willem de Boer de aandelen van de Boer Supermarkten heeft verkocht.

De voorpret is groot

Naarmate de tijd vorderde werd het steeds drukker op het Stationsplein. Het geroezemoes nam toe en vrolijke kindergeluiden schalmden over het plein. Steeds meer gezinnen kwamen zich melden bij de oranje-rode statafel van Actief Samenleven. Hier konden de enveloppen in ontvangst worden genomen met de toegangskaarten. De opwinding nam zienderogen toe toen de twee grote dubbeldekkers het plein opreden want een rit met zo’n grote bus is niet alledaags. Bij het in ontvangst nemen van de kaarten kregen alle deelnemers ook nog een tasje mee met broodjes, appel en pakjes drinken.

Toen de twee ‘buscommandanten’ Harry Baalman en Helmig van Riessen alle koppen in de bussen hadden geteld ging het licht op groen en vertrokken de twee bussen richting Slagharen. Zodra de bussen het terrein opreden van het attractiepark waren de kinderen niet meer te houden. Naar deze dag hadden de kinderen lang uitgekeken. Een moeder vertelde: „Mijn beide kinderen hebben de laatste twee nachten geen oog dicht gedaan.” Een lange dag pret maken, genieten van de wildwaterbaan of vier keer in de Vrije Val. De dag in Attractiepark Slagharen vloog voor alle betrokken voorbij. Verhitte kindergezichtjes meldden zich rond 16.00 weer bij de bussen.

Handje geven

Velting keek nog even terug op deze dag: „Een schitterende dag, misschien iets aan de warme kant met een temperatuur van 32 graden maar alles is goed verlopen. Geen ongelukken. Het blijft altijd een hele klus als je met zo’n 180 deelnemers een dagje uit gaat. Volgend jaar maar weer eens kijken of het voor de negende keer ook lukt.“ Fenna Hilgen geniet ook: „Zo mooi dat heel veel kinderen na afloop je een handje komen geven en ze zeggen dat ze een geweldige dag hebben gehad, die lach van kinderen, daar doen we het voor”.

Nieuws

menu