Steek een kaarsje aan voor een overleden kind op Wereldlichtjesdag bij uitvaartcentrum Zevenberg in Fluitenberg

Een kaarsje aansteken voor wereldlichtjesdag. Pixabay

Op Wereldlichtjesdag op 11 december komen wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Om 19.00 uur worden overal kaarsjes aangestoken en daarmee ontstaat door de verschillende tijdzones een golf van licht. Het vuur van de kaars staat symbool voor liefde, licht en warmte.

Een aantal jaren geleden werd in Hoogeveen voor de laatste keer Wereldlichtjesdag georganiseerd. Anita en Manon van Manon Snoeker Uitvaartbegeleiding weten hoe belangrijk het is voor ouders van overleden kinderen om dit verdriet met elkaar te delen en de namen te noemen. Daarom hebben zij dit jaar de organisatie opgepakt.

Er worden kaarsjes aangestoken, de namen van de kinderen kunnen worden genoemd en er wordt geluisterd naar Precious Child, het lied voor Wereldlichtjesdag. Gerda Boertien-Jurjens, rouw- en verliescoach, is ook aanwezig.

De kaarsen worden bij Uitvaartcentrum Zevenberg in Fluitenberg aangestoken, inloop vanaf 18.00 uur. Opgeven voor 11 december kan via www.manonsnoeker.nl/wereldlichtjesdag .

Nieuws

menu