Stadsfestival Hoogeveen hoopt een van de eerste festivals te worden op de agenda: 'Het is spannend, maar we gaan ervoor'

Stadsfestival Hoogeveen staat gepland op 10 juli 2021. Foto: Pixabay.com

Stadsfestival Hoogeveen is vandaag gestart met de voorverkoop van de kaarten voor de editie van dit jaar die plaatsvindt op zaterdag 10 juli 2021. Het is gedurfd, geeft directeur Pieter Bas Rebers van theater De Tamboer en cultureel centrum Het Podium toe. „Maar wat zal het een verademing voor iedereen zijn. We pakken de draad van vorig jaar maart langzaam weer op.”

Het hele programma van de editie van 2020 is doorgeplaatst dit jaar. Dat betekent dat Danny Vera, Suzan & Freek, Lil Kleine, STUK, Giocatori, Hannah Mae, Ayden, Daredevils én Woezel & Pip op het programma staan.

Rebers zet door. „Wij willen vooralsnog het festival niet annuleren omdat we teveel mogelijkheden zien en daarom hebben we het programma vastgelegd. Wij weten dat er behoefte is en ik zie het ook gebeuren als ik kijk naar alle proeven die er momenteel zijn. Met deze datum kunnen wij zomaar een van de eerste festivals op de festival-agenda worden. Het is spannend, maar wij gaan ervoor.”

Meer dan de helft van alle tickets is al verkocht. Voor de jeugd tot en met 17 jaar zijn er speciale jeugdtickets verkrijgbaar. Kinderen onder de 1.40 meter hebben net als afgelopen keer geheel gratis toegang. Eerder gekochte kaartjes blijven geldig. Mocht het festival dit jaar onverhoopt niet doorgaan, dan blijven de kaartjes geldig voor de nieuwe editie in 2022.