Speel-O-Theek krijgt plek in Zuiderbreedte. Speelgoedparadijs gaat in september open in basisschool en krijgt de naam SpelerBreedte

Voorzitter Harry Baalman (links) en Geu Sturing van Speel-O-Theek Hoogeveen. Foto: Henriëtte Meppelink

Het was erop of eronder voor de Speel-O-Theek in Hoogeveen. Het speelgoedparadijs moest vertrekken uit het gezamenlijk pand met De Noorderbrug vlakbij winkelcentrum De Weide. De Speel-O-Theek was hier 12 jaar gevestigd en kon moeilijk een plek vinden. Gelukkig biedt de Zuiderbreedte een oplossing.

„Wij hebben toezegging dat in de brede school Zuiderbreedte aan de ruimte beschikbaar komt dat voldoende is voor de Speel-O-Theek. In de komende weken wordt overlegd welke ruimtes we kunnen gebruiken. We gaan er alles aan doen om te zorgen dat de nieuwe Speel-O-Theek, die we als bijnaam SpelerBreedte hebben gegeven, begin september 2021 weer volledig open kan”, vertelt voorzitter Harry Baalman.

Gratis opslagruimte

Een mooie uitkomst, want anders de Speel-O-Theek haar deuren moeten sluiten. Alles is uit het oude pand en is nu ondergebracht in een opslagruimte. „Samen met onze vrijwilligers hebben we alles verhuisd. De opslagruimte is door de gemeente Hoogeveen gratis ter beschikking gesteld.”

Een leuk gegeven: de Speel-O-Theek in Hoogeveen is de oudste van Nederland (43 jaar), maar ook bijna de beste. „Enkele jaren geleden hebben we de tweede plek bemachtigd. Daar zijn we nog steeds blij mee. We hopen dat wanneer er weer zo’n wedstrijd is, we weer mee kunnen doen.”

Nieuws

Meest gelezen