Speel-O-Theek Spelerbreedte heeft de wind in de zeilen; veelbelovende samenwerkingen

De vernieuwde Speel-O-Theek SpelerBreedte, die begin september de deuren zou openen op de nieuwe locatie in de Zuiderbreedte, gaat waarschijnlijk al half augustus deels open. „We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Volgende week beginnen we met inrichten. Zodra het kan gaat het eerste deel al open”, vertelt voorzitter Harry Baalman. Om alle dagen open te kunnen, is het bestuur nog dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Speel-o-Theek Hoogeveen opent binnenkort de deuren in De Zuiderbreedte.

Speel-o-Theek Hoogeveen opent binnenkort de deuren in De Zuiderbreedte. Foto: Harry Baalman

Nu een grote hobbel is genomen, het vinden van een goede locatie, lijkt het de Speel-O-Theek voor de wind te gaan. „Dit is een mooie plek in de Zuiderbreedte, waar ook twee basisscholen, een kinderopvang en consultatiebureau onderdak hebben. Dat worden zeker mooie samenwerkingen.” De Speel-O-Theek is al eens verkozen tot tweede beste Speel-O-Theek van Nederland. Het huidige bestuur heeft grootse plannen om dit te overtreffen.

Een goede samenwerking is onlangs ook beklonken met het Alfa-college in Hoogeveen. „Wij gaan stageplekken aanbieden voor leerlingen van het Alfa-college”, vertelt Baalman duidelijk in zijn nopjes. Verder heeft de voorzitter enkele dagen geleden een goed gesprek gehad met Koert Thalen, voorzitter van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. „Voor minimagezinnen is het soms moeilijk om een abonnement af te sluiten voor de Speel-O-Theek. Terwijl zij juist echt baat zouden kunnen hebben bij het kunnen lenen van speelgoed.” De beide voorzitters waren het daarover eens en daarom is besloten dat minimagezinnen uit Hoogeveen die dit willen een beroep kunnen doen op het Jeugdfonds voor het afsluiten van een abonnement bij de Hoogeveense Speel-O-Theek.

Bouwplannen

Baalman vertelt ook over bouwplannen bij de Zuiderbreedte. „Binnenkort gaan we een buitenruimte bouwen om het buitenspeelgoed op te slaan. Deze komt vlak bij de ingang van de SpelerBreedte. Dat is de zijingang van het gebouw, zodat mensen niet steeds langs de twee basisscholen hoeven. De opslag word 4 bij 6,5 meter. Dat is fors. We hebben ook best veel buitenspeelgoed zoals een mammoetskelter, fietsen, zelfs echte BMX-fietsen, diverse balspelen en groepsspelen.” De Speel-O-Theek heeft volop medewerking gekregen van de gemeente om dit gebouwtje te kunnen realiseren. „Dat was snel voor elkaar, fantastisch. Nu moeten we alleen nog bouwen.”

Speel-O-Theek SpelerBreedte wil van drie naar vijf dagen per week open. Ook zal er een dag zijn waarop de Speel-O-Theek langer open is voor gezinnen met werkende ouders. Om alles in het Hoogeveense speelgoedparadijs in goede banen te leiden is de stichting op zoek naar nieuwe zelfstandige vrijwilligers die samen in een klein team willen werken. Het gaat om twee uur per week.

Nieuwe vrijwilligers kunnen zich melden via www.vrijwilligershoogeveen.nl , tel. 06-40368075 of door een e-mail te sturen naar voorzitter@speelotheekhoogeveen.nl

De officiële opening van Speel-O-Theek SpelerBreedte staat in de agenda voor 25 september, op Nationale Burendag. Later daarover meer in deze krant.