Speelotheek De Spelerbreedte is na spannende maanden weer geopend op nieuwe locatie in Hoogeveen, maar zoekt nog wel naar sponsors

De nieuwe locatie van de speelotheek in Hoogeveen. Foto: Speelotheek Hoogeveen

Het was dit voorjaar even spannend voor speelotheek De Spelerbreedte in Hoogeveen. De stichting kreeg de mededeling te moeten verhuizen en die boodschap viel de medewerkers rauw op hun dak. Inmiddels heeft de oudste speelotheek van Nederland een nieuwe locatie gevonden en kan er weer volop speelgoed geleend worden.

Vorige week ging de speelotheek voor het eerst open op de nieuwe plek en meteen was het druk voor medewerkers van de stichting. Sinds vorige week dinsdag wordt er proef gedraaid om zo de laatste puntjes op de i te kunnen zetten. Dat de speelotheek een nieuwe locatie heeft gevonden komt door goede samenwerking met CBS de Sprong en de Zuiderbreedte.

Op de nieuwe plek heeft de speelotheek wel minder ruimte dan op de oude locatie en daardoor heeft de stichting nu nog geen plek van een grote collectie met buitenspeelgoed. Om een bergplaats van ongeveer zes bij vier meter te kunnen bouwen is de stichting op zoek naar sponsoren die het materiaal (de kosten worden geschat op circa 8250 euro) willen betalen.

Heropening

Op 25 september vindt de officiële heropening plaats van de speelotheek in Hoogeveen. Dit zal plaatsvinden om 13.00 uur en de aftrap wordt gedaan door wethouder Janita Tabak en mevrouw Schomaker. Voor de kinderen is er een groot springkussen, een mammoet skelterbaan, een voetbalspel en er vallen mooie prijzen te winnen met kleurplaten.