Speciale wens HZVV-er Jan Veld (82) wordt vervuld door Wensambulance en HZVV: ‘Wij zijn diep geraakt door dit prachtige gebaar’

HZVV-er Jan Veld (op de voorgrond) bezocht als speciale wens vrijdag het complex van HZVV. Op de achtergrond de medewerkers van Wensambulance Noord Nederland en de HZVV-Old Stars. Foto: HZVV

De gezondheid van de 82-jarige Jan Veld uit Hoogeveen neemt af en hij had nog één speciale wens. De in De Westerkim verblijvende Veld wilde nog één keer naar het HZVV-complex en de stichting Wensambulance Noord Nederland en HZVV boden hem daarvoor vrijdag de mogelijkheid. Het werd een gedenkwaardig bezoek, waar Jan en zijn familie erg van genoten.

Jan Veld is sinds 1955 lid van voetbalvereniging HZVV, waar hij tot zijn zestigste voetbalde. Daarna was hij lid van de onderhoudsploeg en maakte onder andere de kleedkamers schoon. Hij was zeer gedreven en helemaal idolaat van het voetbalspel. Na enkele jeugdelftallen doorlopen te hebben, speelde hij jarenlang in diverse seniorenelftallen. Daarna maakte hij jarenlang de kleedkamers schoon en was hij lid van de onderhoudsploeg.

Old Stars

Toen HZVV startte met de afdeling Old Stars deed hij enkele keren mee. Toen dat niet meer kon, was hij regelmatig als supporter op de tribune te vinden tijdens wedstrijden van HZVV 1. Na het overlijden van zijn vrouw verhuisde hij naar woonzorgcentrum De Westerkim. Zijn liefde voor de Hoogeveense voetbalvereniging bleef. Op zijn naambordje naast de voordeur van zijn kamer prijkt het logo van HZVV.

De laatste maanden nam de gezondheid van Jan Veld sterk af. Lichamelijk ging hij steeds verder achteruit, waardoor hij steeds meer op bed kwam te liggen. De ziekte van Alzheimer zorgde ervoor dat hij ook geestelijk steeds verder achteruit ging. De laatste weken ging zijn gezondheidssituatie bergafwaarts. Hij at en dronk heel weinig en hij begon het langzamerhand op te geven. Hij gaf aan dat hij graag nog een keer naar HZVV zou willen.

Op het hoofdveld

Een verzorgende ving deze wens op en schakelde de Wensambulance in. Vrijdag ging zijn wens in vervulling. Rond 12.00 uur bracht een ambulance van de stichting Wensambulance Noord Nederland hem naar het sportcomplex van HZVV. Zijn familie begeleidde hem naar het hoofdveld. Daar werkten tien leden van de Old Stars een training af. Leden van de onderhoudsploeg, bekenden en anderen maakten een praatje met Jan Veld, die zichtbaar genoot.

Medewerkers van de Wensambulance brachten hem naar de middenstip van het hoofdveld, waar herinneringen werden opgehaald. Daarna bezocht hij de kleedkamers van het eerste elftal, die hij vaak schoongemaakt heeft en de massageruimte. Jan Veld vond het prachtig en genoot met volle teugen.

Na de rondgang bracht de Wensambulance een voldane Jan Veld weer naar De Westerkim. Zijn familie was diep geraakt door dit prachtige gebaar en de gedeelde clubliefde. „Dat al deze mensen voor mijn vader zijn gekomen, vinden wij als kinderen echt prachtig”, zegt zoon Harry Veld. „Mijn vader vond het geweldig, hij heeft echt genoten. Wij willen de mensen van HZVV daarvoor hartelijk bedanken.”