ChatGPT voorspelt spannende ontwikkelingen | Door de ogen van

Gerben Dolsma van Nidaros.

Gerben Dolsma van Nidaros. Foto: Jan Anninga

De afgelopen vijf jaar hebben veel IT-ontwikkelingen plaatsgevonden die het dagelijks leven van gewone mensen hebben veranderd en verbeterd. Mobiele apps maken het mogelijk om taken uit te voeren zoals bankieren, winkelen en communiceren met vrienden en familie, allemaal vanaf onze telefoons.

Streamingdiensten bieden on-demand toegang tot een breed scala aan content, waardoor mensen meer controle hebben over wat ze kijken en wanneer ze het kijken. Sociale media-platforms hebben ons leven veranderd door ons in staat te stellen om te communiceren en verbinding te maken met anderen, zelfs als we ver van elkaar verwijderd zijn.

Online cursussen geven mensen toegang tot trainingen die hen in staat stellen om nieuwe vaardigheden te leren. Thuiswerken en videoconferenties hebben ons geholpen om ons werk efficiënter te doen en meer tijd door te brengen met onze familie en vrienden.

Kortom, deze ontwikkelingen hebben ons leven gemakkelijker en efficiënter gemaakt en hebben ons meer mogelijkheden gegeven om te leren, te communiceren en te werken.

Op dit moment horen wij in het nieuws over slimme computers zoals ChatGPT. Maar wat zal deze nieuwe techniek ons brengen? Ik heb ChatGPT gevraagd wat ons de aankomende 5 jaar staat te wachten:

De komende vijf jaar brengen opwindende IT-ontwikkelingen die ons dagelijks leven nog verder zullen veranderen. 5G-technologie zal supersnelle draadloze verbindingen mogelijk maken en slimme huizen zullen ons in staat stellen om onze apparaten vanaf afstand te bedienen. Kunstmatige intelligentie zal gepersonaliseerde ervaringen bieden in alles van winkelen tot gezondheidszorg en virtual reality en augmented reality zullen nieuwe manieren bieden om te leren en te werken. Cybersecurity en privacy zullen een nog grotere rol spelen, waardoor de veiligheid van onze persoonlijke gegevens nog belangrijker zal worden.

Kortom, de komende vijf jaar brengen een spannende toekomst voor de IT-ontwikkelingen die ons leven nog verder zullen veranderen en verbeteren.

Deze column is geschreven met behulp van Chat GPT