Spandoeken aan Alteveer-viaduct in Hoogeveen om de boeren te steunen. 'Eindelijk is die groep wakker geworden'

Aan het 'Alteveer-viaduct' hangen spandoeken.

Aan het 'Alteveer-viaduct' hangen spandoeken. Foto: Mediahuis Noord

Ook de boeren in het noorden van het land reizen vandaag af naar Stroe, Gelderland, om mee te doen aan het landelijke boerenprotest. Actievoerders en steungroepen hingen vanmorgen vroeg al de eerste spandoeken in de gemeente Hoogeveen op om de afreizende boeren te steunen en succes te wensen.

De boeren vertrokken vanuit Hoogeveen in de richting van Rogat. Daar verzamelden alle boeren om vanuit daar naar Stroe te rijden, over de snelweg. Op dit moment zorgt dat voor veel files richting het zuiden. Zo moeten weggebruikers rekening houden met een uur extra reistijd.

Milena Slomp strijdt samen met vele anderen in het land onder de noemer World Wide Demo (WWD) en samen met andere groepen is WWD ‘Samen Voor Nederland’. De groepen staan voor de toekomst van de volgende generatie, want geen boeren geen eten benadrukt ze. Slomp heeft al vaker zulke acties gedaan. „Voor de boeren voeren we actie. Eindelijk is die groep wakker geworden en zien ze in dat het niet meer werkt zoals het op dit moment gaat in dit land.”

WWD hoopt dat er in de toekomst vaker en beter naar de boeren en andere groepen die te kort worden gedaan geluisterd wordt.