Snackbareigenaar flink gedupeerd door vernieling. Buit nog geen 4 euro, schade 500 euro of meer

De vernielde snackautomatic.

De vernielde snackautomatic. Foto: Catherina Blokzijl

De buit: een kroket en een bamischijf, omgerekend bij elkaar nog geen 4 euro. De schade: vermoedelijk tussen de 500 en 750 euro. Snackbar HIER, gevestigd aan de Hoofdstraat in Hoogeveen, is zwaar gedupeerd door een vernieling, die donderdag tussen 21.00 en 23.45 uur is gepleegd aan de snackautomatic.

Twee ruitjes met centimeters dik glas werden vakkundig en bovenal met grof geweld ingetikt. Officemanager Catherina Blokzijl kan er nog niet over uit. ,,Ik vind het knap dat ze het voor elkaar hebben gekregen. Volgens mij is het glas wel 8 millimeter dik. Er is heel gericht geslagen, want het metaal er omheen is niet kapot.” Het exacte schadebedrag weet ze nog niet. ,,De monteur komt maandag langs, dan weet ik meer.”

De officemanager heeft een foto van de vernieling op Facebook gedeeld met daarbij de oproep aan getuigen om zich te melden. ,,Het bericht is veelvuldig gedeeld, maar ik heb nog geen reacties ontvangen van getuigen. Ik ben van plan om morgen in de buurt briefjes in de bus te doen met dezelfde oproep, maar ik ben bang dat het niets zal opleveren.” Wie iets heeft gezien kan zich melden via tel. 0528-447011.

Het is niet voor het eerst dat de snackbar geconfronteerd wordt met vernielingen. Vorig jaar met oud en nieuw liep de snackbar aanzienlijke vuurwerkschade op aan het dak. Die schade bedraagt maar liefst 20.000 euro. De dader is bekend, dankzij videobeelden. De afhandeling van deze zaak loopt nog.

Politie doet geen onderzoek

Blokzijl heeft bij de politie aangifte gedaan van de jongste vernieling, maar kreeg vrijdagavond bericht dat er geen onderzoek wordt ingesteld. ,,Ik kreeg te horen dat andere zaken meer prioriteit hebben. Dat vind ik teleurstellend. Ze hadden op z’n minst een rondje in de buurt kunnen maken.” Ze is van mening dat de politie zich sowieso te weinig laat zien in het centrum. ,,Er worden regelmatig vernielingen gepleegd, ook bij collega’s. De politie zou meer aanwezig moeten zijn.”

Vrijdagochtend is Blokzijl druk geweest met het afplakken van het vernielde gedeelte met karton en duct tape, zodat de snackautomatic in ieder geval weer bruikbaar is.