Smakelijke sprookjes, schilderen en vloggen op Jeugdtheaterdag in Hoogeveen

Smakelijke sprookjes. Foto: Grietje Mesman

De Tamboer houdt zondag 31 oktober de Jeugdtheaterdag tijdens de Oktober kindermaand. Deze dag is er van 13.00 tot 17.00 uur jonge theaterbezoekers veel te ontdekken, doen en beleven in het theater. De toegang is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Tijdens de Jeugdtheaterdag kunnen kinderen in en om het theater verschillende workshops volgen, spelletjes doen, zich uitleven op het witte doek en voorstellingen bekijken.

Het Drents Symfonie Orkest speelt een klein concert met de compositie van het bekende sprookje De Gelaarsde Kat, door componist Dirk van der Niet. Het verhaal wordt verteld door Carel de Vries. Ieder personage in het verhaal wordt muzikaal verbeeld door een bepaalde groep instrumenten. Een dansgroep beeldt het verhaal uit. Deze voorstelling is geschikt voor 4 jaar en ouder.

Poppenvoorstelling

Smakelijke Sprookjes is een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie waarin de jonge theaterbezoeker de hoofdrol speelt. Een interactieve voorstelling met Koninklijke tafelkleden, sierlijke schorten en een kapot vergiet. Deze voorstelling is geschikt voor 6 jaar en ouder.

Reserveren voor de workshops en voorstellingen kan vanaf 9 september via www.detamboer.nl.

Nieuws

menu