Sliert van krokussen in het Zuiderpark en de wijk Krakeel in Hoogeveen

De eerste hand wordt gelegd aan de krokussliert in het Zuiderpark. Foto: Eigen foto

In het kader van Hoogeveen Zoemt, is de bloem-, bij- en vlinder Idylle in het Zuiderpark uitgebreid met een sliert aan krokusbollen.

Vrijwilligers hebben afgelopen maandag een meander aan krokusbollen in het Zuiderpark geplant. Deze bollen, in totaal 19.000 stuks, zullen in de maanden februari en maart een paars lint vormen van 75 meter lang en 2 meter breed. Het idee kwam van één van de inwoners van Hoogeveen. Samen met De Smederijen van Hoogeveen werd dit idee op poten gezet en werden ruim 30.000 krokusbollen ingeslagen.

Het planten werd gedaan door een bedrijf uit Lisse, dat met een speciale machine de krokusbollen in de grond zette. „In Krakeel hebben we 6000 bollen geplant en in het Zuiderpark zijn dit er 19.000. De overige 5000 bollen worden her en der in de wijken geplant. Door deze krokussliert aan te leggen hopen we dat het park een betere uitstraling krijgt en er meer leven op af komt. Dit alles doen we voornamelijk om Hoogeveen en dan vooral de lege zandplekken meer te laten zoemen”, legt Hennie Florijn van de werkgroep Zuiderpark uit.

Bij- en vlindervriendelijk

De organisatie die voor de bollen heeft gezorgd hoopt dat de krokussen zullen bijdragen aan het bij- en vlindervriendelijk maken van de natuur in Hoogeveen. „In dit kader worden er de komende weken nog een aantal bij- en vlindervriendelijke struiken geplant, die deel uit gaan maken van de meander. Ook zullen in de eerder gerealiseerde bloembakken een aantal lege plekken worden opgevuld. Hier komen krokusbollen en nieuwe planten tussen de al bestaande struiken te staan. Sommige planten zullen vlinderstruiken zijn”, vertelt Florijn.

Nieuws

menu