Slaapzakkenactie voor Oekraïne groot succes: Kerk zet deuren open voor nog een inzameling

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto Pixabay

Het Apostolisch Genootschap in Hoogeveen zette vorige week de deuren open voor de slaapzakkenactie voor Oekraïne van MyZwolle. Afgelopen weekend werden er zelfs zoveel slaapzakken ingezameld dat de organisatie er even stil van werd. ‘Al voor tien uur stonden de mensen voor de deur’.

Al voor tien uur kwam de stroom van mensen met slaapzakken op gang en ging ononderbroken door tot twaalf uur. „Eén mevrouw had bij de roeiclub om spullen gevraagd en heeft deze ook gekregen. Tot in de kleinste hoeken van haar auto had ze slaapzakken en dekens gepropt. Hier wilden we natuurlijk graag even op wachten’, schrijft de Apostolisch Genootschap op haar Facebookpagina.

Tweede inzameling

Ook na de actie bleef het niet stil. Er kwamen telefoontjes, appjes en mailtjes binnen bij de organisatie met de vraag of er nog gedoneerd kon worden. ‘Vanwege deze verzoeken hebben we besloten komende woensdag 30 november van 15.00 tot 16.00 uur de deuren opnieuw open te zetten om slaapzakken, dekens en warme jassen in te zamelen’.

De organisatie zit echter nog met een probleem. De ingezamelde goederen moeten naar het inzamelpunt in Zwolle worden gebracht. Het Genootschap zoekt hiervoor nog chauffeurs die mogen rijden met een aanhanger. Aanmelden voor het wegbrengen van goederen op donderdag 1 december kan bij Dick van Dam via 0633774567.