Sjoerd Cnossen zet zich in voor de kerk en Olhaco: ‘Ik ben een teamplayer en hou van traditie’

De 33-jarige Sjoerd Cnossen uit Hoogeveen vervult in zijn werkzame leven en in zijn vrije tijd leidinggevende functies. In het dagelijks leven is hij uitvoerder. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van de diaconie van de gereformeerd vrijgemaakte kerk in Hoogeveen. Ook voor volleybalvereniging Olhaco bekleedt hij een leidinggevende functie, want hij is voorzitter van de wedstrijdcommissie en is als zodanig bestuurslid.

Uitvoerder Sjoerd Cnossen is in zijn vrije tijd actief voor de gereformeerd vrijgemaakte kerk en volleybalclub Olhaco.

Uitvoerder Sjoerd Cnossen is in zijn vrije tijd actief voor de gereformeerd vrijgemaakte kerk en volleybalclub Olhaco. Foto: André Weima

Sjoerd Cnossen groeide op in de wijk Kattouw, hij bezocht de Johannes Calvijnschool. Hij staat bekend als iemand die van gezelligheid en een geintje houdt, maar ludieke anekdotes uit zijn basisschooltijd kan hij niet noemen. „Ik was een rustige leerling, een lieverdje”, zegt hij. Zijn vader was vrachtwagenchauffeur en in de vakantie ging hij regelmatig mee. „Ik mocht graag op de weg zijn. Ik heb interesse in de manier waarop wegen worden aangelegd. Het is nooit mijn bedoeling geweest ook vrachtwagenchauffeur te worden.” Hij bezocht het Greijdanus College in Meppel. „Dat waren vier fantastische jaren”, lacht hij, refererend aan een reclame. „Voor schooltijd bracht ik elke dag kranten rond. Voor 7.00 uur moesten de kranten in de bus liggen. Ik ben echt een ochtendmens, dus met vroeg opstaan had ik geen probleem.” Dat kwam hem goed van pas bij zijn werk als uitvoerder in de bouw, want daarvoor reist hij dagelijks voor dag en dauw naar bouwplaatsen in het hele land. „Veertig uur in de week in een kantoor zitten is niets voor mij. Ik vind het mooi om te weten hoe iets gemaakt wordt, maar ik ben net niet handig genoeg het zelf te maken. Daarom ben ik ook uitvoerder geworden, denk ik.”

Sint Maarten

Nieuws

menu