Simon en Lies Benjamins zijn zestig jaar getrouwd: Verschillende woningen met het huisnummer 42

Echtpaar Benjamins is 60 jaar getrouwd.

Echtpaar Benjamins is 60 jaar getrouwd. Foto: Andre Weima Fotografie

Simon en Lies Benjamins zijn 60 jaar getrouwd. Het heugelijke feit werd zaterdag met familie, vrienden en kennissen gevierd.

Simon en Lies Benjamins vonden zestig jaar geleden, na lang zoeken, hun eerste woonruimte in Hoogeveen. Ze konden in het pand, beter bekend als Het huis met de Duivengaten, een paar kleine kamers huren. Daar werd hun oudste zoon Rick geboren. Het gezin is later naar Coevorden verhuisd en daar zagen nog twee kinderen het levenslicht: Ron en Erwin.

Na een aantal jaar is het gezin teruggegaan naar Hoogeveen. Wat bijzonder is dat ze van de zestig jaar dat zij al samenwonen, meer dan vijftig jaar in verschillende plaatsen op huisnummer 42 hebben gewoond. Inmiddels wonen ze op de achtste plek en hebben ze weer zicht op het Huis met de Duivengaten, de cirkel is rond.

De afgelopen zestig jaar hebben ze niet alleen veel en hard gewerkt, ook heeft het stel veel reizen gemaakt naar onder andere India, Nepal, China, Afrika en Amerika. Lies is nog steeds actief als vrijwilliger in het hospice en samen met Simon wandelt en fietst ze graag. Eén keer per jaar fietsen ze zelfs 100 kilometer op één dag.