Sidokwan uit Hoogeveen neemt dertien medailles mee naar huis van internationale Challenge Cup in België

De Sidokwanners behaalden goede resultaten. Foto Sidokwan

Met vijf keer goud, zes zilver en twee keer brons kijkt de Hoogeveense taekwondo vereniging Sidokwan terug op een succesvolle deelname op het internationale Challenge Cup in het Belgische Tongeren.

Met ruim 600 deelnemers uit diverse landen, met onder andere IJsland en Israël, waren de velden sterk bezet. Het was de 38ste editie van dit populaire toernooi.

Met uitzondering van één, overleefden alle Sidokwanners de eerste ronde. De aspiranten Vayenne Krikken en Faya Gerding behaalden beiden een bronzen plak. Djyvano Zuidema, broer Djayden en Charissa Maail vochten alle drie naar een zilveren medaille.

Wilskracht

Charissa Krikken vocht een sterke finale en won goud in twee rondes. Isa Coenen had een zware poule met fysiek sterke meisjes. Regelmatig kwam Isa achter maar met wilskracht won ze uiteindelijk toch alle drie partijen en was ook Isa goed voor goud.

Met twee gouden, drie zilveren en twee bronzen plakken was de toon bij de jeugd gezet. Maar de junioren en senioren uit Hoogeveen deden het niet slechter. In de junioren klasse -48 kilogram kwamen teamgenoten Ismael DeLima en Robin van den Berg tegen over elkaar. Robin begon sterk en won ronde één. Net na de start van ronde twee blesseerde Ismael zich aan zijn teen. De blessure was zo erg dat de partij meteen gestopt werd. Robin won zijn eerste internationale toernooi en DeLima kreeg het zilver. Lieke Heling volgde met zilver net als Kevin Prent. Daarna volgde goud voor Daniëla Oost en Delano Zuidema. Met dit resultaat eindigde Sidokwan hoog in het clubklassement.

Nieuws

menu