Hoogeveense vechtsportvereniging Sidokwan mag terrein clubhuis kopen

Training in het pand van Sidokwan. FB Sidokwan

Gemeente Hoogeveen wil de grond waarop het clubgebouw van Sidokwan staat verkopen aan de vereniging. De club wil dat graag.

Het college stelt voor de grond aan te bieden voor 166.530 euro.

De enige hobbel die voor de verkoop genomen moet worden is dat de grond openbaar te koop aangeboden wordt. Een jurdische verplichting (Didam-arrest). Omdat er nog een aantal jaar erfpacht op de grond rust, waar de club geen vergoeding voor betaalt, verwacht de gemeente niet dat er belangstelling voor de grond is uit andere hoek.

Nul euro erfpacht

De vereniging heeft in 1996 de locatie in gebruik gekregen. Het gebouw is kosteloos in eigendom gegeven, de grond is nog van de gemeente en Sidokwan betaalt daar nul euro erfpacht over. Sidokwan heeft het clubgebouw gerenoveerd en aanzienlijk uitgebreid op eigen kosten.

De vereniging heeft meermaals gevraagd of ze de locatie kan kopen of wat de gemeente anderszins van plan is met het terrein nabij de oude DOC na het einde van de erfpacht (januari 2026). Volgens de gemeente is herontwikkeling nog niet in zicht en vormt het clubgebouw ook geen probleem bij een latere herontwikkeling.

Nieuws

menu