Sfeerverlichting Noordscheschut niet in de prijzen. Groene Dorpen 'De Broekstreek' Drentse winnaar Kern met Pit-trofee 2021

Vrijwilligers van Groene Dorpen 'De Broekstreek', de winnaar van de Drentse Kern met Pit-trofee. Foto: Harry Tielman

Het buurtinitiatief Groene Dorpen ‘De Broekstreek’ in de gemeente Aa en Hunze is zaterdag uitgeroepen tot Drentse winnaar van de jaarlijkse Kern met Pit-prijs. Daarmee is de enige inzending uit de gemeente Hoogeveen, sfeerverlichting in Noordscheschut, buiten de prijzen gevallen.

De vrijwilligers achter het winnend project mochten in totaal 2500 euro aan prijzengeld in ontvangst nemen van de KNHM Foundation, die zich inzet voor maatschappelijke initiatieven.

Groene Dorpen ‘De Broekstreek’ was een van de negen Drentse projecten die meedongen naar de prijs. Een jury en het publiek mochten de uiteindelijke winnaar bepalen.

Karakter streek behouden en versterken

Het buurtproject is bedoeld om de dorpen Amen, Ekehaar, Eleveld, Eldersloo, Geelbroek en Nijlande te vergroenen. Op zo’n 30 erven zijn bomen, planen, struiken en hagen geplant die van oorsprong in het gebied voorkomen. De buurtbewoners willen hiermee het karakter van de streek behouden en versterken. Niet alleen privé-erven werden beplant. De vrijwilligers bekommerden zich ook om het openbare groen.

Voor de overgebleven 12 provinciewinnaars is het avontuur nog niet klaar. Op 25 juni wordt de Goude Pit uitgereikt tijdens de landelijke finale. Het prijzengeld loopt daarbij op tot 3000 euro.

Nieuws

menu