Schrijf een lief briefje voor iemand! Gratis kaartjes op te halen bij SWW Hoogeveen

Een lief briefje-kaart, ontworpen door Hedy Vermeer. Foto: BuitengewoonZijn.nu

Stichting Welzijnswerk (SWW) Hoogeveen doet een oproep: schrijf een lief briefje voor iemand. „Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon zomaar, omdat het kan. Of om iemand een hart onder de riem te steken”, zegt Marjan van Nuland van SWW.

Daarmee haakt SWW aan bij de Week van de Lieve Briefjes, die van zaterdag 15 tot en met vrijdag 22 januari 2022 wordt gehouden. Het is een initiatief om mensen met elkaar te verbinden. De Lieve Briefjes-kaartjes zijn gratis op te halen in het kantoor aan Het Haagje 119, tijdens kantoortijden. „Maandag zijn er gelijk al wel kaartjes opgehaald. We hebben er in totaal zo’n 200 beschikbaar, maar is er meer vraag, dan haal ik gewoon nieuwe kaartjes op”, reageert Van Nuland enthousiast.

De Week van de Lieve Briefjes is een initiatief van Buitengewoonzijn.NU , een training waar een veelheid aan maatschappelijke projecten voortkomen. Een school waar deelnemers een project voor de wereld bedenken en uitvoeren.

De kaartjes van 2022 werden gemaakt door Hedy Vermeer, Mendel Bouman en Myrthe de Ruijter.

Mensen blij maken

Het begon allemaal in november 2018 met de Dag van de Lieve Briefjes. Dat gebeurde in Groningen. Op deze dag konden Groningers iemand een briefje geven met een lieve boodschap. Zomaar, om mensen blij te maken. Het idee achter dit initiatief is de behoefte aan verbondenheid in de samenleving. Door een laagdrempelige vorm van contact te creëren, is het de bedoeling dat de dagelijkse terughoudendheid hierin wordt weggenomen. De uitdaging is om mensen die elkaar niet kennen met elkaar in contact te brengen, om elkaar te laten leren kennen, maar ook om mensen die behoefte hebben aan meer contact een handje te helpen.

Na het succes van de Dag van de lieve briefjes in november 2018 werd het in februari 2020 een Week van de Lieve Briefjes. Niet alleen in Groningen; ook in Drenthe en op vele andere plekken in Nederland van Breda tot Haarlem haakten mensen aan. Ook in januari 2021 werden er een week lang briefjes verspreid en uitgedeeld in het hele land. Want waarom zou je maar één dag lieve boodschappen willen uitdelen?

Nieuws

menu