Schoolmusicals van start in De Tamboer: Achtstegroepers nemen afscheid van hun basisschool

De leerlingen van De Regenboog uit Noordscheschut op het podium voor hun eindmusical.

De leerlingen van De Regenboog uit Noordscheschut op het podium voor hun eindmusical. Foto: De Tamboer

Het is al jarenlang een traditie: groep acht neemt met een eindmusical afscheid van hun basisschool. Van 28 juni tot 7 juli biedt De Tamboer het podium aan acht klassen die hun schoolmusical in de Tamboerzaal mogen opvoeren.

Het idee hiervoor ontstond vorig jaar, toen corona roet in het eten dreigde te gooien en veel schoolmusicals op het punt stonden om te worden geannuleerd. Ook dit jaar is er animo voor het spelen van de eindmusical vanuit het theater.

„De scholen waren vorig jaar ontzettend enthousiast over de musicals in De Tamboer”, vertelt Anita Morante, programmeur Kindertheater. „Daarom twijfelden we er geen moment over om ons toneel dit jaar opnieuw aan te bieden. Het is voor de kinderen extra bijzonder dat ze in een theater mogen spelen, dat zorgt wel voor een extra dimensie.”

Nieuw: aanwezigheid publiek

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van publiek. „Vorig jaar waren er nog strengere regels en konden ouders, familie en vrienden alleen meekijken via een livestream. Inmiddels is er gelukkig weer wat meer mogelijk. De echte beleving van ‘live’ voel je toch het allerbeste vanuit de theaterzaal.”

De achtstegroepers van De Regenboog in Noordscheschut waren als eerste aan de beurt. De komende week worden zij nog opgevolgd door leerlingen van basisscholen in Hoogeveen: Kienholt, De Goudvink, Apollo, Prof. Titus Brandsma en ’t Kofschip.