Scholen doneren 850 euro aan Actief Samenleven

Cor Velting neemt namens Actief Samenleven de cheque in ontvangst. Foto Roelof van Echten College

“We zijn ontzettend blij met deze mooie donatie”, aldus Cor Velting, voorzitter van Stichting Actief Samenleven in Pesse. Hij nam onlangs een cheque van 850 euro in ontvangst.

Het geld was ingezameld door PricoH, RENN4 en het Roelof van Echten College (RvEC) „Mede dankzij donaties zijn wij in staat om iets leuks te organiseren voor kwetsbare mensen in onze regio. Met deze bijdrage gaan we een geweldige dag voor kinderen uit Hoogeveen en omgeving organiseren.”

Bioscoopochtend

Cor en zijn partner Fenna zijn de drijvende krachten van de stichting Actief Samenleven die op Valentijnsdag tien jaar bestaat. „We kunnen terugkijken op mooie projecten en activiteiten voor kinderen, gezinnen en ouderen in een kwetsbare situatie”, vertelt hij. „Kwetsbaar op financieel, lichamelijk of geestelijk vlak, maar we schenken ook veel aandacht aan eenzame ouderen. We verwelkomen ouderen bijvoorbeeld in Circus Fantasia en vervullen langgekoesterde wensen. Ook organiseren we jaarlijks een bioscoopochtend voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. In de zomervakantie gaan we een dag naar een pretpark met kinderen uit gezinnen die zich zulke uitjes niet kunnen veroorloven. We steken veel tijd en energie in het werk van onze stichting en genieten daarvan. Het is zo dankbaar om kwetsbare mensen blij te kunnen maken met een project of evenement. De prachtige donatie van de scholen gaan we gebruiken voor een volgende activiteit voor kinderen.”

Samen sterk voor elk kind

PricoH, RENN4 en het RvEC maken zich samen sterk voor elk kind. De scholen werken samen om de leerloopbaan van iedere leerling zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. „Jaarlijks komen medewerkers van PricoH, RENN4 en het RvEC bijeen tijdens een kerstmarkt”, vertelt Nienke Lotterman die vanuit het RvEC betrokken is. „Medewerkers krijgen muntjes en kunnen daarmee zelf een attentie samenstellen bij lokale ondernemers. Ook is het mogelijk om muntjes te doneren aan een goed doel. Stichting Actief Samenleven was dit jaar het goede doel. De stichting maakt het mogelijk om iets extra’s te betekenen voor kwetsbare mensen voor wie een gezellige activiteit buitenshuis niet vanzelfsprekend is. Daar dragen wij als scholen graag een steentje aan bij.”

Nieuws

menu