Scheidend directeur Alfa-college Van der Wijk: 'Meer laten zien wat mbo’er allemaal kan'

Jan Berend van der Wijk, scheidend regiodirecteur van het Alfa-college en zijn opvolger Carlijn Molewater de la Rive Box, zijn het er allebei over eens: de onderwijsinstelling in Hoogeveen, die voorop loopt met duurzaamheid en vernieuwingen in alle geledingen van het onderwijssysteem zou daarmee meer goede sier kunnen maken. „Wij zijn nog vaak te bescheiden”, zegt Van der Wijk. „Te weinig tentoonstellend”, vindt ook Molewater als het gaat om het uitdragen van de paradepaardjes van de Hoogeveense mbo-vestiging.

Directeuren Carlijn Molewater de la Rive Box en Jan-Berend van der Wijk van het Alfa-college in Hoogeveen.

Directeuren Carlijn Molewater de la Rive Box en Jan-Berend van der Wijk van het Alfa-college in Hoogeveen. Foto: Andre Weima Fotografie

Zij wijst in dat verband onder meer op het fysieke onderwijsbolwerk aan de Voltastraat dat volgens haar landelijk uniek is vanwege de wijze waarop de school vorig jaar is verbouwd tot een circulair bouwwerk; met hergebruik van materialen van de oude mts en duurzame toepassingen. „We zijn bijvoorbeeld helemaal van het gas af”, zegt Van der Wijk met gepaste trots. „Er liggen nu 1500 zonnepanelen op het dak.” De school is nu ‘planetproof in de praktijk’.

Nieuws

menu