Saskia Derksen uit Hoogeveen ging de strijd aan met haar hoge bloeddruk: Ik wilde het zonder medicijnen doen en dat is gelukt!

Saskia Derksen uit Hoogeveen heeft afgelopen najaar het project getiteld Jouw Bloeddruk De Baas van de Hartstichting gevolgd. 15 deelnemers met een hoge bloeddruk werkten 10 weken lang onder begeleiding aan een gezonde leefstijl om zo hun bloeddruk te verlagen. Vier van hen werden gevolgd door met een camera, waaronder ook Saskia. „Een leuke ervaring, maar zó ver buiten mijn comfort zone.”

Stillframe van Saskia Derksen uit het filmpje van de Hartstichting.

Stillframe van Saskia Derksen uit het filmpje van de Hartstichting. Foto: Hartstichting

Saskia (48) woont met vriend en poes in Hoogeveen. Ze draait veel nachtdiensten in het ziekenhuis in Assen. Januari vorig jaar liet zij haar bloeddruk in het ziekenhuis meten: erg verhoogd. Klachten had ze niet. Ze wilde wel wat doen aan de bloeddruk, maar liever geen medicijnen slikken. „Dat past mij niet zo. Ik wilde het graag zelf proberen. Ik snap wel dat een huisarts niet altijd tijd heeft om het uit te leggen en medicijnen voorschrijft. Toch denk ik dat het belangrijk is dat mensen zelf proberen hun bloeddruk naar beneden te krijgen. Volgens mij zit een life-style coach tegenwoordig ook in het ziektekostenpakket.”

Nieuws

menu