Sanitairgoeroe Ron Lentjes uit Hoogeveen stopt ermee: 'Nu ik 69 jaar word is het tijd om echt te stoppen'

Het beschilderde ligbad.

Het beschilderde ligbad. Foto Onlineveilingmeester

Het ondernemersbloed zit al sinds kleins af aan in Ron Lentjes, eigenaar van Ron Lentjes Tegels en Sanitair aan de Stephensonstraat 45B. Maar toen de, nu Hoogevener, 22 jaar geleden naar Drenthe verhuist vanuit het westen van het land begint dat bloed weer te kruipen na de aankoop van een whirlpool.

De boerderij die hij had gekocht toen hij naar Drenthe vertrok was toe aan een grote renovatie. Lentjes zette een stap binnen bij een badkamerspecialist omdat hij op zoek was naar een whirlpool. Lentjes kocht echter niet één maar de hele partij op van de badkamerspecialist. Hij begon vanuit zijn boerderij de whirlpools te verkopen en werd zo één van de eersten in het land op dit gebied.

De verkoop van de baden met massagestralen liep uiteindelijk zo goed dat hij verschillende faillissement partijen opkocht en zich vanaf toen volledig op de verkoop van sanitair stortte. De boerderij was na een poos te klein voor het groot aantal baden en daarom nam Lentjes het bedrijfspand aan de Stephensonstraat over om hier verder uit te breiden. De verkoop kwam niet gelijk op gang en daarom besloot Lentjes om via de website Onlineveilingmeester zijn producten aan te bieden. „Dit was een groot succes, dus organiseerden we samen jaarlijks meerdere veilingen. Het mooie van een veiling vind ik toch de spanning, het is een grote loterij, waarbij op het laatst pas duidelijk wordt welke opbrengst je tegemoet mag zien. Daarnaast is het een mooi middel om in zeer korte tijd een groot gedeelte van je voorraad kwijt te raken. Daardoor kan je ook groter inkopen, omdat je toch wel weet dat je het kwijt raakt”, vertelt Lentjes enthousiast.

Rob Lentjes wilde de afgelopen jaren al vaker stoppen maar nu hij 69 wordt vindt hij het mooi geweest. „Daarom sluit ik af met twee opheffingsveilingen van baden en badmeubels. Het bijzonderste item dat op de veiling te vinden is een ligbad dat is beschilderd door Groningse kunstenares Erika Stulp.”

Online veiling

De online veiling bestaat uit twee delen. Op de veiling zijn baden, badmeubels, wastafels en andere badkamer gerelateerde producten te vinden. De showroom kan van te voren worden bekeken op 24, 25 en 26 november tussen 10.00 en 16.00 uur. De veiling start op 29 en 30 november om 20.00 via www.onlineveilingmeester.nl .