Samenwerking Speel-o-theek De SpeelerBreedte en Alfa-college wordt uitgebreid

Bijzondere samenwerking tussen Speelotheek en Alfa college.

Bijzondere samenwerking tussen Speelotheek en Alfa college. Foto: Eigen foto

De Speel-o-theek de SpeelerBreedte, één van de oudste speelotheken in Nederland, gaat de samenwerking met het Alfa College uitbreiden. De speelotheek werkte al samen met het Alfa College in de vorm van Alfa Doet, waarbij een aantal studenten projecten voor de speelotheek doen.

De speel-o-theek werkte al samen met het Alfa-college in de vorm van Alfa Doet, waarbij een aantal studenten projecten voor de speel-o-theek doen. „We werden gebeld door een docent van het Alfa-college met de vraag of er een aantal studenten van de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang een les konden krijgen in de speel-o-theek. Natuurlijk zeggen we dan ja”, vertelt de voorzitter van de Speel-o-theek SpeelerBreedte Harry Baalman

Vorige week zijn vijf studenten van de opleiding samen met hun docent Gruppen bij de speel-o-theek langsgekomen voor een les over de verschillende soorten speelgoed. De studenten waren verbaasd over de hoeveelheid speelgoed dat de speel-o-theek heeft uitgestald. Na een introductie van verschillende delen van de speel-o-theek werd het plan opgezet om via een inzameling via vrienden van de speelotheek, ‘de club van honderd’, geld in te zamelen voor een opslag van het buitenspeelgoed. De bedrijven of personen die meer dan 100 euro willen doneren aan de speelotheek maken kans om op een soort dankbord te komen.

Het speelgoed werd uitgezocht en gefotografeerd door de leerlingen en de vrijwilligers van de speelotheek en nadien werd er nog even gesproken met de docent en voorzitter over deze nieuwe samenwerking.

Voor meer informatie kan gemaild worden naar info@speelotheekhooge veen.nl