Samen trappen en stappen tegen kanker. THHD Drenthe in voorbereidingen op beklimming Mont Ventoux

Samen de kale berg op in de strijd tegen kanker.

Samen de kale berg op in de strijd tegen kanker. Foto THHD

Een team van wandelaars, hardlopers en fietsers gaan op 7 en 8 september opnieuw de uitdaging aan om de Mont Ventoux op te trappen of stappen. Op deze manier wordt er geld ingezameld voor kankeronderzoek en initiatieven zoals het THHD.

De trainingen gaan binnenkort van start om goed voorbereid de Mont Ventoux in Frankrijk op te gaan. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die geconfronteerd is met kanker of heeft zelf ervaring met kanker. De impact van de ziekte is groot en betekent veel voor een mens en voor zijn of haar dierbaren. De beklimming van de Mont Ventoux is een uitdaging, boezemt angst in en roept allerlei associaties op die al dan niet samenhangen met wat er in je leven gebeurt na de diagnose kanker. Steven Berends was in 2022 een van de THHD teamleden. „Al jaren speelde ik met de gedachte de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez op te gaan fietsen. Ik dacht altijd dat het te zwaar voor me zou zijn. Maar door met een team te gaan en vooraf te trainen op de VAM-berg kreeg ik geleidelijk aan het vertrouwen dat ik die Mont Ventoux wel op kon ’stampen’. Het was zwaar maar ik wist dat mensen die een chemokuur krijgen, het nog veel zwaarder hebben”.

Meedoen met het team THHD en samen de berg opgaan? Kijk voor meer informatie op thhd.nl. Samen met Wielersport Vereniging de Peddelaars en de fysiotherapiepraktijk Move2Be in Hoogeveen is een trainingsprogramma samengesteld. De eerste trainingen staan gepland voor begin april. Neem voor meer informatie contact op met de secretaris via bestuur@toonhermanshuisdrenthe.nl.