SEH in Hoogeveen sluit komend weekend, in Stadskanaal wordt niet meer geopereerd

Treant-locatie Bethesda. Treant

Hoogeveen / Emmen De Spoedeisende hulp (SEH) van ziekenhuis Bethesda is vrijdag voor het laatst in deze vorm open. Treant vervroegt de afschaling naar een basisspoedpost eerder in verband met de coronacrisis. Zo kan een deel van het SEH-personeel eerder worden ingezet in Emmen. Ook Refaja moet offers brengen om de coronacrisis de baas te kunnen.

„De coronapandemie vraagt veel van ons”, laat woordvoerder Lars Wormgoor weten. De medewerkers van Bethesda die op 6 april naar een andere werkplek (Emmen) zouden gaan, doen dat nu een week eerder dan gepland. Dit is nodig om onze teams sneller op sterkte te krijgen, voordat echt grote aantallen coronapatiënten onze zorg nodig gaan hebben. Door eerder de collega’s in Emmen te versterken, hopen we overbelasting van het verplegend personeel zo lang mogelijk binnen de perken te houden. Het blijkt immers dat corona patiënten tot wel twee keer intensievere zorg nodig hebben.”

Nieuwe openingstijden basisspoedpost en hartafdeling

De basisspoedpost is vanaf maandag open van 8.00 tot 22.00 uur (bemand tot 23.00 uur). De hartafdeling is op deze dagen open van 8.00 tot 17.00 uur. Zorgpartners zoals huisartsen en ambulances zullen vanaf dan geen ‘spoedgevallen’ meer verwijzen of brengen naar het ziekenhuis in Hoogeveen, maar voor een andere locatie kiezen. Dat kan bijvoorbeeld Emmen, Assen, Zwolle of Groningen zijn. Afhankelijk van wat de patiënt mankeert.

Geen operaties in Refaja

Ook in Stadskanaal verandert er door de coronacrisis een aantal zaken vanaf komend weekend. Zo vervallen tijdens de crisis de operaties in het Refaja ziekenhuis. De klinische verpleegafdeling wordt tijdelijk gesloten en de basisspoedpost sluit ook in de avond en het weekend. Deze post was ‘s nachts al gesloten.

Doordat de acute zorg en coronazorg zoveel mogelijk in Emmen plaats gaat vinden, kan de geplande zorg in Hoogeveen en Stadskanaal zoveel mogelijk doorgaan, stelt de zorggroep.

Nieuws

menu