SC Elim de kansen maar FC Meppel de punten

SC Elim kon ondanks de vele kansen niet verhinderen dat FC Meppel de punten meenam naar huis. André Weima

Dinsdagavond was er een volledig inhaalprogramma geprogrammeerd door de KNVB. Onder leiding van de jeugdige scheidsrechter B. Huizinga werd vooraf aan de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van het lid G. Benjamins.

Voor sc Elim weer een belangrijke wedstrijd om zo punten te vergaren om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Bij winst zou er maar zo weer een plek op de ranglijst gestegen kunnen worden. Een buitenspel situatie was weer het eerste wat J. Benjamins moest overkomen en zo ging de bal snel naar E. Kwant die een kopbal over zag gaan. Een mooie assist van D. Doldersum werd vervolgens door H. Klomp niet begrepen want hij was te laat gestart waardoor de bal over de achterlijn verdween.

Mooie crosspass

Na een kwartier spelen was het J. Doldersum die met een mooie crosspass J. Benjamins wist te bereiken. Deze wist hier wel raad mee en hij liet keeper Kampherbeek kansloos de 1-0 diagonaal binnen te schieten. Aanvoerder C. Fidom liep een vervelende blessure op en werd even later gewisseld door P. ter Voorde. M. Doldersum kreeg vanaf rechts een mooie kans maar alleen schoot hij de bal in het zijnet waar hij hem misschien beter voor had kunnen geven.

Een schotje van B. v.d. Zweerde zorgde ervoor dat L. Terpstra deze avond in actie moest komen. Bij een volgende kans van M. Doldersum moest keeper E. Kampherbeek tot het uiterste gaan want met uitgestrekte vingertoppen kon hij zijn team redding brengen en sc Elim de 2de corner. Uit deze corner had H. Klomp weer een geweldige kans, maar weer kon de Meppeler keeper handelend optreden. Kennelijk werd het H. Klomp daarna allemaal een beetje teveel en moest hij deze avond de eerste gele kaart in ontvangst nemen van de goed fluitende scheidsrechter B. Huizinga. Door enorm geklungel van de Elimmer defensie kreeg invaller P. ter Voorde een geweldige kans maar zijn schot kon tijdig worden weggewerkt. Het volgende schot van E. Kwant werd door L. Terpstra tot corner verwerkt.

Elim komt onder de druk uit

Elim kwam meer en meer onder druk te staan van de groenwitte golf en een doelpunt van invaller P. ter Voorde bleef dan niet uit (1-1) na ruim een half uur spelen. Een blessurebehandeling bij M. Koops zorgde er voor dat de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd. Een kans uit een corner van M. Doldersum werd door R. Prij verprutst waardoor Meppel een snelle uitval kon doen. Na een buitenspelsituatie van Meppel was er veel kritiek op de scheidsrechter maar deze wuifde dat vakkundig weg en deelde gelukkig voor Meppel geen gele kaarten uit. De blessure van M. Koops was van dergelijke aard dat hij nog voor de rust moest worden vervangen door zijn oudere broer. De kans is vrij groot dat hij komende zaterdag tegen Gramsbergen er niet bij is. Een veruit zijn doel komende L. Terpstra zorgde voor enkele spannende momenten maar zijn verdedigers hielpen hem uit de brand. Uit een voorzet van J. Benjamins had H. Klomp de voorsprong moeten uitbreiden maar uit de draai lukte het hem niet om te scoren. In de extra tijd waren er nog kansen voor E. Kwant en J. Tom maar beiden wisten niet te scoren en werd de thee met een gelijke stand opgezocht, waarbij Elim de betere kansen had laten liggen.

Sc Elim begint aanvallend

Elim koos na de rust voor de aanval en het was J. Doldersum die op aangeven van zijn broer Mike de 2-1 had mogen binnenschieten. Een geweldig schot van D. Diphoorn vanaf buiten de 16 meter werd door E. Kampherbeek gestopt. Ook een assist van P. Metselaar op H. Klomp werd door hem naast gekopt. Na ruim een kwartier spelen werd de vermoeide H. Klomp vervangen door W. Boertien. Deze werd als centrale spits in de voorhoede gepresenteerd tot ieders verbazing. Een buitenspelsituatie, die er niet was omdat J. Benjamins van eigen helft was gestart, werd door scheidsrechter B. Huizinga teruggefloten nadat grensrechter A.J. de Vries de vlag de lucht ingooide. E. Kwant kwam met een enorme spurt op keeper L. Terpstra aflopen en deze probeerde hem buiten de zestien te stoppen. Gevolg een behoorlijke botsing en een gele kaart waar L. Terpstra misschien wel een andere kleur had mogen zien vanwege een door-gebroken speler. De vrije trap hieruit leverde geen echte kans meer op.

Countervoetbal

Een snelle counterbal kwam via het centrum terecht bij H. Bisschop en deze schoot vanaf de rechterzijde de 1-2 binnen. Het vasthouden van J. Doldersum net buiten het strafschopgebied zorgde ervoor de dat de vrije trap van M. Doldersum nipt door de keeper gered kon worden. De afvallende bal bij de tweede paal kon door broer Daymen worden teruggebracht in het spel maar weer bracht E. Kampherbeek redding. Ook P. Metselaar kreeg een kans om de gelijkmater te maken maar zijn schot ging naast. Een gemiste overtreding op W. Boertien door de scheidsrechter had mogelijk een elf meter kunnen opleveren maar vervolgens was het Boertien die met een duwende beweging een vrije trap tegen kreeg. Vervolgens werd er gewisseld en kwam J. Westerbeek voor H. Bisschop in het veld.

Grote kans op gelijkmaker

Een kopbal van W. Boertien ging nipt over na een goede voorzet van J. Benjamins. B. v.d. Zweerde werd vervangen door J. Fidom. In de slotfase deed Elim er alles nog aan om de gelijkmaker te scoren. Om geen tijd te verliezen was de overige ijverige L. Terpstra te fanatiek en werd door hem een flinke bodycheck uitgedeeld aan een Meppeler speler die bij ijshockey niet zou misstaan. Gevolg was dat hij met een tweede gele kaart de kleedkamer op kon zoeken en Y. Benjamins het veld moest ruimen voor keeper D. Klijnstra. Gescoord werd er helaas niet meer en zo moest sc Elim genoegen nemen met veel gemiste kansen en geen wedstrijdpunten. Aanstaande zaterdag speelt sc Elim de thuiswedstrijd tegen sv Gramsbergen.

Nieuws

menu