Ruim honderd kwetsbare kinderen in wijk Zuid in Hoogeveen krijgen een rugzak vol speelgoed en lekkers van de Goede Herderkerk. ‘Belangrijk om een lach op hun gezichten te toveren’

Fernand Knol tijdens een eerdere Voedselbankactie dit jaar van de diaconie van de Goede Herderkerk.

Fernand Knol tijdens een eerdere Voedselbankactie dit jaar van de diaconie van de Goede Herderkerk. Foto: André Weima Fotografie

Een grote verrassing voor 125 kinderen uit de wijk Zuid in Hoogeveen. Zij krijgen eind juni van de Goede Herderkerk een tas vol speelgoed en lekkers.

Fernand Knol, een van de initiatiefnemers, spreekt over een stukje naastenliefde. „Het is belangrijk om een lach op hun gezichten te toveren.”

Knol wil meer reuring in de wijk en zijn kerk is daar tot zij vreugde al een paar jaar mee bezig. Ook tijdens de lock down zaten ze er niet stil. En ook nu heeft Knol, die is aangesloten bij de diaconie van de kerk, weer wat bedacht. „De actie Vakantietas zorgt ervoor dat kwetsbare kinderen, die door hun thuissituatie in de knel zitten, een leuke volle rugzak krijgen. Vol speelgoed en lekkere dingen. Zie het als een steun in de rug, een extraatje in de zomervakantie.”

Extraatje

De kerk is al een paar maanden bezig met het opzetten van actie Vakantietas. „In april bespraken we al hoe wij dit zouden aanpakken. We hebben een oproep gedaan aan de gemeenteleden en er zijn daardoor veel namen binnengekomen. Ook door de jaren heen hebben wij door voorgaande acties een goed beeld gekregen. Wij willen zoveel mogelijk kinderen dat extraatje geven.”

Dankzij donaties, sponsors en de collectes in de kerk is een bedrag van ruim 1900 euro binnengekomen. Volgens Knol voldoende om de rugzakjes mooi te vullen met spulletjes. ,,Een kind van 3 krijgt natuurlijk wel een ander soort tas met inhoud dan een tiener van 16 jaar”, vertelt hij lachend. ,,De eerste bestellingen voor al het speelgoed zijn de deur uit.”

Niet zo ruim

Opnieuw is het een actie waarbij de leden van de kerk volgens Knol omzien naar een ander. ,,Wij weten dat er binnen onze wijk veel mensen zij die het minder ruim hebben. Het is belangrijk dat deze kinderen ook een keer verwend worden. Dat ze een keer geen zorgen hebben, maar gewoon wat moois krijgen. Een stukje naastenliefde dus. Daar worden wij allemaal blij van.”