Ruim 3000 luiers voor Voedselbank: Geen Rotaryclubavond, dan maar luiers

Van links naar rechts : Rotary-voorzitter Alex Visscher en vrijwilligers Voedselbank, Andries Boesenkool, Arie Dekker en Otto van der Veen.

Van links naar rechts : Rotary-voorzitter Alex Visscher en vrijwilligers Voedselbank, Andries Boesenkool, Arie Dekker en Otto van der Veen. Foto: Arie Veldman

Leden van de Rotaryclub Hoogeveen - De Wolden hebben maar liefst 3000 luiers overhandigd aan de Voedselbank Hoogeveen.

Bij het woord Voedselbank denkt iedereen gelijk aan voedsel, en dan met name aan het inzamelen van het liefst zo veel mogelijk daarvan. Wat volgens voorzitter Henk Brouwer van Voedselbank Hoogeveen echter vaak mist zijn non-food artikelen, vaak duurdere maar wel noodzakelijke producten zoals bijvoorbeeld luiers, maar ook tandpasta en schoonmaakmiddelen. Rotarians hadden daarom het idee opgevat om luiers te doneren aan de Hoogeveense Voedselbank.

Clubavond

Normaal gesproken hebben de leden van Rotaryclub Hoogeveen - De Wolden elke woensdag clubavond. In deze periode is dat in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk. De kosten die voor die avonden normaal gesproken worden gemaakt, zijn nu besteed aan luiers. Afgelopen maandag nam de Voedselbank uit handen van Alex Visscher, voorzitter van Rotaryclub Hoogeveen - De Wolden, enorme hoeveelheid luiers dankbaar in ontvangst.

De vrijwilligers van de Voedselbank gaan ervoor zorgen dat de luiers verdeeld zullen worden onder de klanten.